Ο Δήμος Αθηναίων ανακοινώνει για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Ο Δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο των αποφάσεων και των κατευθύνσεων του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ αλλά και της ανακοίνωσης του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, με γνώμονα την δημόσια υγεία κατοίκων και επισκεπτών της πόλης ανακοινώνει τα εξής:
· Αναστέλλεται από σήμερα και για 14 μέρες η λειτουργία των Δημοτικών Γυμναστηρίων για όλους.
· Αναστέλλεται από σήμερα και για 14 ημέρες η λειτουργία των δημοτικών κολυμβητηρίων (Σεράφειο, Γουδή, Κολοκυνθούς, Γκράβα) για όλους. Εξαιρούνται οι προγραμματισμένες προπονήσεις (Γουδή & Σεράφειο) και οι αγώνες υδατοσφαίρισης (Γουδή), εφόσον στον αγωνιστικό χώρο δεν βρίσκονται περισσότερα από εξήντα (60) άτομα.
· Αναστέλλεται από σήμερα η λειτουργία του Αθλητικού Κέντρου Στίβου Γκράβας, καθώς επίσης των Ακαδημιών του ΟΠΑΝΔΑ και του προγράμματος Αθλοπαιδιές.
· Για τους υπόλοιπους ανοικτούς και κλειστούς δημοτικούς χώρους άθλησης ισχύουν όσα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού : Προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας ως τις 24 Μαρτίου για ατομικά και ομαδικά αθλήματα, εφόσον στον αγωνιστικό χώρο διεξαγωγής του αθλήματος βρίσκονται συνολικά περισσότερα από εξήντα (60) άτομα, με ευθύνη των φορέων, κατά τα αναφερόμενα στην από 10.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19».
· Επίσης γίνεται γνωστό ότι απαγορεύεται η παρουσία κοινού στις αθλητικές εκδηλώσεις (επίσημοι αγώνες και προπονήσεις) σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους τόσο σε ατομικά όσο και σε ομαδικά αθλήματα. Όλοι οι προγραμματισμένοι αγώνες θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.
Ο Δήμος Αθηναίων ενημερώνει τους δημότες και κατοίκους ότι θα πραγματοποιείται καθημερινή απολύμανση στους κλειστούς αθλητικούς χώρους και στα αποδυτήρια των κολυμβητηρίων και των ανοιχτών κέντρων, όπου υπάρχουν
ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων με βάση πάντοτε τις αποφάσεις του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αναστέλλει για τις επόμενες 14 ημέρες τη λειτουργία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης.
Για τον ίδιο λόγο αναστέλλονται και όλες οι μετασχολικές δραστηριότητες που υλοποιούνται στα σχολεία του Δήμου Αθηναίων τις απογευματινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα.
Αναστέλλονται επίσης για 14 ημέρες τα προγράμματα Δημιουργικής Μάθησης για παιδιά 6-12 ετών καθώς και για ευπαθείς ομάδες(ΑMEA) που διεξάγονται στα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης της Διεύθυνσης Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
ΟΠΑΝΔΑ
Ακαδημίας 50
Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 15:00
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-5284800
email: opanda@opanda.gr
ΤΜΗΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
Ηπείρου 70 (3ος όροφος)
Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 14:00
Τηλέφωνα επικοινωνίας : 210-8254630, 213-2082923, 213-2082924
email: t.dia.viou.mathisis@athens.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours