Κορονοϊός: Αυστηρότερα μέτρα στη λειτουργία των κέντρων διασκέδασης μετά την έκρηξη κρουσμάτων

Από την Πέμπτη 8 Ιουλίου όλοι οι χώροι εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους.

Τα νέα και αυστηρότερα μέτρα που θα ισχύουν στη λειτουργία των κέντρων διασκέδασης από την Πέμπτη 8 Ιουλίου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, σε έκτακτη ενημέρωση το απόγευμα της Τρίτης, τονίζοντας πως αυτά αποτελούν βασικούς χώρους υπερμετάδοσης του ιού.

Παράλληλα, ανακοίνωσε και τις αυστηρές κυρώσεις που θα ισχύουν σε περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση αποφάσισε ότι από την Πέμπτη 8 Ιουλίου όλοι οι χώροι εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης, αναφέρει το cnn.gr.

Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας, τόνισε.

Στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στις κυρώσεις που θα ισχύουν σε περιπτώσεις παράβασης των μέτρων. Ειδικότερα:

• Για καταστήματα κάτω των 200 τ.μ, θα επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεση σφράγιση από την επόμενη μέρα της παράβασης για διάστημα 7 ημερών.
• Για καταστήματα άνω των 200 τ.μ, προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση σφράγιση από την επόμενη μέρα της παράβασης για 7 ημέρες.
• Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στα 10.000 ευρώ και η σφγράγιση θα ξεκινά την επόμενη μέρα και για 15 ημέρες.
• Σε τυχόν τρίτη παράβαση, θα αφαιρείται η άδεια.

Επισήμανε δε ότι η επιβολή των κυρώσεων θα έχει αναδρομική ισχύ, κάθως «στην ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί μέσα στις επόμενες ώρες, θα είναι δυνατή η επιβολή των παραπάνω κυρώσεων και εκ των υστέρων και βάσει υλικού, από το οποίο θα προκύπτει η παράβαση».

Τα αποτελέσματα προκαλούν ανησυχία και απαιτούν εγρήγορση από όλους μας, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς στην αρχή των ανακοινώσεων και συνέχισε λέγοντας πως η μετάλλαξη Δέλτα αναμένεται να γίνει η επικρατούσα μετάλλαξη, είναι 100% πιο μεταδοτικη από το αρχικό στέλεχος του ιού.

 

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours