Πρωτομαγιά σαν… Πάσχα! Εν μέσω απαγορεύσεων λόγω του κορωνοϊού φέτος δεν θα πιάσουμε τον Μάη και θα μαζέψουμε λουλούδια σε… εικονική πραγματικότητα, καθώς βουνά, πάρκα και θάλασσα θα μπορούμε να τα δούμε μόνο σε φωτογραφίες!

Εν όψει του τριημέρου της Πρωτομαγιάς, ανοίγει και πάλι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός που είχε εφαρμοστεί από την Αστυνομία την Κυριακή του Πάσχα, με ελέγχους σε αυλές και μπαλκόνια, για την αποτροπή όσων είχαν προετοιμαστεί για το σούβλισμα του οβελία και τραπεζώματα με φίλους και συγγενείς.

Τα ίδια μέτρα, με ελαφρώς λιγότερους περιορισμούς, προβλέπεται να ληφθούν από την Πέμπτη 30 Απριλίου και θα εφαρμοστούν έως και την Κυριακή 3 Μαΐου. Για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, πρόκειται να διατεθούν οι ίδιες αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες είχαν διατεθεί στα μέτρα του Πάσχα στα οδικά δίκτυα σε όλη την επικράτεια, προκειμένου να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις και να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. Ενδεικτικά για την Αττική, αναμένεται να βγουν στους δρόμους 3.000 αστυνομικοί, με περίπου 150 περιπολίες ανά τομέα του νομού.

Διπλασιασμός προστίμου

Στα αστικά κέντρα και τις περιαστικές περιοχές, περιπολικά θα ενημερώνουν τους πολίτες με ηχογραφημένο μήνυμα από τα μεγάφωνα, αν παρατηρείται μαζική κίνηση ή συνωστισμός. Στο Κέντρο Επιχειρήσεων, οι αξιωματικοί που θα είναι επιφορτισμένοι με τα μέτρα θα λαμβάνουν εικόνα από τα δύο ελικόπτερα και τα drones της ΕΛ.ΑΣ.

Εντατικοί θα είναι οι έλεγχοι στην Αττική, με μπλόκα από την Πάρνηθα μέχρι το παραλιακό μέτωπο καθώς, εκτός από τις εθνικές οδούς και την Αττική Οδό, θα ελέγχονται και κομβικοί οδικοί άξονες που συνδέουν τη βορειοανατολική με τη νοτιοανατολική Αττική όπου υπάρχουν εξοχικές κατοικίες.

Στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή των άσκοπων μετακινήσεων μεταξύ περιφερειών, εξετάζεται το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί απαγόρευση κυκλοφορίας για ορισμένο χρονικό διάστημα και επανενεργοποίηση του διπλασιασμού του διοικητικού προστίμου στα 300 ευρώ με αφαίρεση πινακίδων για 60 ημέρες.

«Μελετάμε κάθε βήμα με τη βοήθεια των επιστημόνων. Η μετάβαση στην κανονικότητα θα πραγματοποιηθεί σε διαδοχικές φάσεις και με αποστάσεις 14 ή και παραπάνω ημερών. Θα προχωρούμε βδομάδα με βδομάδα, με ενδιάμεσο διάστημα αξιολόγησης. Πιθανόν σε κάποιες περιπτώσεις να χρειαστεί να πατάμε φρένο και να επανερχόμαστε σε προηγούμενα μέτρα» τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης το απόγευμα της Πέμπτης.

Πηγή:newsbreak.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours