Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι έχει βρει “περίπου 1.500 πτώματα” μαχητών της Χαμάς στο Ισραήλ μετά την επίθεση το Σάββατο του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος από τη Λωρίδα της Γάζας.

“Περίπου 1.500 πτώματα (μαχητών) της Χαμάς έχουν βρεθεί στο Ισραήλ γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αντισυνταγματάρχης Ρίτσαρντ Χεχτ, οι δηλώσεις του οποίου μαρτυρούν το εύρος της άνευ προηγουμένου επίθεσης που εξαπέλυσε το Σάββατο η Χαμάς στο νότιο Ισραήλ. Μέχρι στιγμής ο στρατός έκανε λόγο για περίπου χίλιους μαχητές της Χαμάς που διείσδυσαν στο ισραηλινό έδαφος.

Την σημερινή τέταρτη ημέρα των εχθροπραξιών, “ο στρατός έχει λίγο πολύ ανακτήσει τον έλεγχο του φράκτη στα σύνορα” με τη Γάζα, “αλλά ακόμη μπορούν να υπάρξουν διεισδύσεις”, πρόσθεσε ο Χεχτ.

Ωστόσο “γνωρίζουμε ότι από τη χθεσινή νύχτα, κανείς δεν εισήλθε” στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, πρόσθεσε.

Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των νεκρών Ισραηλινών από την επίθεση της Χαμάς είναι 900 ενώ τόνισε ότι οι IDF έχουν ανακτήσει πλήρως τον έλεγχο του φράχτη στα σύνορα με τη Γάζα. 

Mετά την επιβεβαίωση από τις IDF για τις 1.500 σορούς ενόπλων της Χαμάς, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων και από τις δύο πλευρές μετά την επίθεση της παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης ανεβαίνει σε 3.100.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Γάζα καθώς, όπως ανακοινώθηκε μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας προς Τρίτη χτυπήθηκαν 200 στόχοι της Χαμάς.

Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση περί «πολιορκίας» στη Γάζα το Ισραήλ διέταξε την «άμεση διακοπή» της ύδρευσης του θύλακα, μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης και των παραδόσεων τροφίμων.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του χθες βράδυ ο κ. Νετανιάχου κάλεσε «τους ηγέτες της αντιπολίτευσης» να συμφωνήσουν «να σχηματιστεί αμέσως κυβέρνηση εθνικής ενότητας (και) εκτάκτου ανάγκης χωρίς προϋποθέσεις».

Μετά από την τρίτη νύχτα ανηλεούς βομβαρδισμού της Λωρίδας της Γάζας, το Ισραήλ ανακοίνωσε πως έχει ανακτήσει τον έλεγχο του μεθοριακού φράκτη στα σύνορα της Γάζας.

Η Χαμάς είχε παραβιάσει το φράχτη της Λωρίδας της Γάζας το σαββατοκύριακο όταν πραγματοποίησε μαζική επίθεση στο Ισραήλ μαζική εισβολή στο ισραηλινό έδαφος. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, ο στρατός ναρκοθετεί τα τμήματα στα οποία ο φράκτης είχε παραβιαστεί.

Ο υποναύαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι δήλωσε πως από τη Δευτέρα δεν έχουν σημειωθεί νέες διεισδύσεις από τη Γάζα. Απαντώντας σε φήμες ότι ένοπλοι χρησιμοποίησαν σήραγγες για να περάσουν υπογείως τα σύνορα, ο εκπρόσωπος δήλωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν διαπιστώσει κάτι τέτοιο.

Ο ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος λέει πως το μεθοριακό πέρασμα ανάμεσα στη Γάζα και την Αίγυπτο έχει πλέον κλείσει

Ο ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος διόρθωσε προηγούμενο σχόλιό του λέγοντας πως το μεθοριακό πέρασμα ανάμεσα στη Γάζα και την Αίγυπτο έχει τώρα κλείσει.

Λίγο νωρίτερα οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις είχαν προτείνει να κατευθυνθούν προς την Αίγυπτο οι Παλαιστίνιοι που διαφεύγουν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς η χώρα αυτή έχει επίσης σύνορα με τον αποκλεισμένο θύλακα.

«Γνωρίζω πως το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα (στα σύνορα Γάζας-Αιγύπτου) εξακολουθεί να είναι ανοικτό», είχε δηλώσει προηγουμένως στη διάρκεια ενημέρωσης των ξένων δημοσιογράφων ο αντισυνταγματάρχης Ρίτσαρντ Εχτ, επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας. «Όποιοι μπορούν να φύγουν, θα τους συμβούλευα να φύγουν».

Στη συνέχεια από το γραφείο του στρατιωτικού εκπροσώπου εκδόθηκε η εξής δήλωση: «Διευκρίνιση: Το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα ήταν ανοιχτό χθες, αλλά τώρα έχει κλείσει».

Η Χαμάς απειλεί να εκτελέσει Ισραηλινούς ομήρους

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς απείλησε χθες Δευτέρα το βράδυ να εκτελέσει ισραηλινούς ομήρους που κρατά σε αντίποινα για τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας.

Η απειλή ακολούθησε την ανακοίνωση του Ισραήλ πως έθεσε υπό «πλήρη πολιορκία» τη Λωρίδα της Γάζας, παλαιστινιακό θύλακα τον οποίο ελέγχει η Χαμάς από το 2007. Σφυροκοπείται από τον ισραηλινό στρατό σε αντίποινα για την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος από το Σάββατο, από γη, θάλασσα κι αέρα, την πιο πολύνεκρη από καταβολής κράτους, που συγκρίνεται με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ.

Η Χαμάς προειδοποίησε το Ισραήλ: «Κάθε φορά που ο λαός μας θα γίνεται στόχος απροειδοποίητα, αυτό θα οδηγεί στην εκτέλεση κάποιου από τους άμαχους ομήρους (…). Ο εχθρός δεν καταλαβαίνει την ανθρωπιστική και ηθική γλώσσα, επομένως θα τού μιλήσουμε στη γλώσσα που καταλαβαίνει», διεμήνυσε.

Σχεδόν 150 άνθρωποι απήχθησαν στο Ισραήλ από μαχητές της Χαμάς, τουλάχιστον σύμφωνα με την ισραηλινή κυβέρνηση.

Πηγή:real.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author