20 φωτογραφίες που εξιστορούν την ζωή και την καριέρα ενός θρύλου που «κλείνει» τα 80.

Δεν είναι ηθοποιός της σειράς. Δεν ήταν ποτέ άλλωστε. Είναι ένας ζωντανός θρύλος. Παρέα με τους Robert De NiroJack Nickolson και Clint Eastwood αντιπροσωπεύουν την πιο παλιά σχολή του σύγχρονου κινηματογράφο και αποτελούν, ουσιαστικά, τα σύγχρονα τοτέμ του Hollywood.

Ο Al Pacino, λοιπόν, αυτός ο αλήτης της οθόνης που κλέβει την παράσταση ακόμα και σε ταινίες που εκ των πραγμάτων γνωρίζεις πως δεν είναι της προκοπής. Αποτελεί πόλο έλξης. Τον λόγο που θα κάτσεις να την παρακολουθήσεις. Διότι έχει τον τρόπο του να σε μαγνητίζει με την ερμηνεία του. Το στυλ του. Την τρέλα του.

Ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών στο Hollywood, ο οποίος σήμερα κλείνει τα 78 του χρόνια και δεν ξέρουμε τι να πρωτοθυμηθούμε από το σαρωτικό του πέρασμα: Τον ρόλο-έμβλημα της καριέρας του Michael Corleone; Τον ηθικό μπάτσο της Νέας Υόρκης, Serpico; Τον τυφλό βετεράνο πολέμου Mark Slade στο «Scent of a Woman»; Ή την ερμηνεία-ορόσημο, τον βασιλιά της σκόνης, Tony Montana;

Μιλώντας για τον άρχοντα Montana, τσέκαρε εδώ απόλαυσε το σχετικό βιντεάκι που σου έφτιαξε κάποτε το Ratpack:

Όσο και αν μεγάλωσε, τον έχουμε πάντα ψηλά στην εκτίμησή μας και τον απολαύσαμε ως Jimmy Hoffa πλάι στον παλιόφιλό του, Robert De Niro στο «The Irishman» του Martin Scorsese. Θα ακουστεί κλισέ, αλλά ο δρόμος του προς τη δόξα δεν ήταν στρωμένος ποτέ με ροδοπέταλα.

Θυμόμαστε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές ανηφοριές του, μέσα από το φωτογραφικό αφιέρωμα που ακολουθεί.

Μεγάλωσε στο Bronx της Νέας Υόρκης και ήταν ιδιαίτερα φασαριόζος στα νιάτα του. Δεν ήταν λίγες οι φορές μάλιστα που είχε μπλεξίματα με την αστυνομία.

Mπορεί να μεγάλωσε στην κακόφημη γειτονιά της Νέας Υόρκης ωστόσο η καταγωγή του είναι από την πόλη Κορλεόνε. Καλά θυμάσαι, από εκεί που κατάγεται και ο Vito Corleone στον «Godfather»

Μέχρι να βρει τον πρώτο του ρόλο, κοιμόταν συχνά σε δρόμους, σε θέατρα ή σε φίλους του.

Όταν δούλευε σε ένα κινηματογράφο, υποστηρίζει ότι τον απέλυσαν διότι τον έπιασαν να κοιτάζεται στον καθρέφτη θαυμάζοντας τον εαυτό του.

Ο πρώτος του ρόλος ήρθε τελικά το 1969 στο «Me, Natalie», αλλά ο δεύτερος στο «Panic in Needle Park» ήταν αυτός που του άνοιξε τον δρόμο για τα μεγάλα σαλόνια.

Το 1971, ο Francis Ford Coppola τον επιλέγει ανάμεσα στους Robert Redford, Warren Beaty και Robert De Niro για τον ρόλο του Michael Corleone. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε το γράψιμο της ιστορίας.

Εκεί ξεκινά σχέση με την συμπρωταγωνίστριά του, Diane Keaton. Όπως και στο franchise, έτσι και η σχέση τους θα ολοκληρωθεί στο «Godfather II»

Η πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Αντρικού Ρόλου ήρθε στην ταινία «Serpico» το 1973. Παρότι το άξιζε, το Χρυσό Αγαλματίδιο δεν κατέληξε εν τέλει στα χέρια του.

Είχε μπει τόσο στο πετσί του ρόλου του τίμιου αστυνομικού που έφτασε σε σημείο να απειλήσει ταξιτζή ότι θα τον συλλάβει λόγω των πολλών καυσαερίων που προέρχονταν από το όχημά του.

Μέχρι το 1985 θα έχει τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ Α’ Αντρικού Ρόλου («Dog Day Afternoon», «The Godfather II», «Justice for All»), δεν κουβάλησε όμως ποτέ το χρυσό αγαλματίδιο μέχρι το σαλόνι του σπιτιού του.

Το 1981 ανταγωνίζεται με τον Robert De Niro για τον ρόλο του Tony Montana. Το 1982 ο «Scarface» κάνει πρεμιέρα και προκαλεί πάταγο.

Το 1985 έπαιξε στην ταινία «Revolution», η οποία κατέληξε σε εμπορική αποτυχία, εξαιτίας της οποίας έκανε τέσσερα χρόνια να εμφανιστεί ξανά σε ταινία

Το 1990 κάνει μεγάλο comeback στο Dick Tracy και απογειώνει ξανά την καριέρα του.

Το 1992 η μοίρα του το χρωστούσε και η Ακαδημία του δίνει το Όσκαρ Α’ Αντρικού Ρόλου στο «Scent of a Woman».

 

Μπορεί να είχαν παίξει παρέα στο «Godfather II», αλλά De Niro και Pacino μοιράστηκαν την οθόνη για πρώτη φορά στο «Heat» του 1995.

Ούτε ο Scorcese, ούτε ο De Niro τον αναγνώρισαν αμέσως μετά τη μεταμόρφωσή του.

Θα ξαναβρεθούν παρέα στο «Righteous Kill» το 2008 και σύντομα στο «The Irishman»

Έχει αρνηθει σημαντικούς ρόλους οπως του Han Solo (Star Wars), τον Keaton στο «The Usual Suspects» και του Captain Willard (Apocalypse Now). Για τους δυο πρώτους, ειδικά, μετανιώνει μέχρι σήμερα.

Αν υπάρχει ένας ρόλος που ήθελε όσο τίποτα να παίξει, αυτός είναι στο «Slap Shot» (1977). Δεν τον πήρε ποτέ κι αυτό επειδή δεν ήξερε πατινάζ στον πάγο.

Είναι ένας ανύπαντρος σταρ, 78 ετών που απολαμβάνει τη ζωή του στο Beverly Hills της California. Χρόνια σου πολλά Big Al!

Πηγή:ratpack.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours