«Σαν το νερό»: Η νέα μικρού μήκους ταινία του Μάνου Τριανταφυλλάκη

“Ένα ευαίσθητο κομμάτι του ανθρώπου είναι η οικογένεια του. Ένα άλλο μέρος που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Η πατρίδα του. Τα δύο αυτά πολύτιμα κομμάτια κουβαλώ μαζί μου μέχρι σήμερα και πρόκειται να αποτυπωθούν στην οθόνη…

Η ταινία εμπεριέχει βιωματικές αναφορές στον Πατέρα μου Σπύρο, τον πρωταγωνιστή και αφηγητή, αλλά παράλληλα, επιδιώκει να προαγάγει τις χωρικές-γεωγραφικές ομορφιές της Κρήτης στις οποίες άφησε το αποτύπωμά του. Οι τόποι είναι αυτοί όπου διήγαγε τη ζωή της η οικογένεια του πρωταγωνιστή, διαγράφοντας μια ιστορική, χωροχρονική διαδρομή.

Τα ερωτήματα που τίθενται: τι είναι ο χρόνος και πως τον αντιλαμβανόμαστε; Ζούμε άραγε τις στιγμές δίνοντάς τους την απαραίτητη αξία στην καθημερινότητά μας;

Επιχειρείται λοιπόν, ένα μαγικό ταξίδι στον χρόνο, εμποτισμένο με ζωντανές εικόνες από τον Σπύρο, τον παππού, τον Άντρα, το παιδί… Μαζί τους ένα κορίτσι και μία γυναίκα. Σκιαγραφείται με λεπτομέρεια ένα συνονθύλευμα εικόνων, συνοδευμένο με πρωτότυπη μουσική σύνθεση, φιλοτεχνώντας με αυτόν τον τρόπο, το παζλ μια ολόκληρης ζωής, εντεθειμένης στην Κρήτη.”

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν εξ’ολοκλήρου στο νησί της Κρήτης, σε έξι διαφορετικά μέρη (locations). Πιο συγκεκριμένα, στο Ηράκλειο, στο Οροπέδιο Λασιθίου, στο Οροπέδιο του Λιμνάκαρου, στην Ελούντα, στην Ιεράπετρα και στο νησί της Χρυσής.                                                                                                                                                                                                                                                                                     
Πάρε μέρος στην crowdfunding καμπάνια για την ταινία του Μάνου Τριανταφυλλάκη «Σαν το νερό»

Μάνος Τριανταφυλλάκης

Φοίτησε στη Δραματική σχολή Αθηνών Γιώργου Θεοδoσιάδη. Παρακολούθησε σεμινάρια Θεατρικής Σκηνοθεσίας στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (2013-2014), Σεμινάρια στο θέατρο κωφών Ελλάδος από την Esther André González (2010) και πολλές ημερίδες και διαλέξεις για την σκηνοθεσία και την παραγωγή από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογρφάφου και την Ακαδημία κινηματογράφου στην Ελλάδα έως σήμερα. Τον Μάρτιο του 2016 σκηνοθέτησε το έργο Τσετσέ του Luigi Pirandello, που έκανε την πρεμιέρα του στο Ιταλικό Ινστιτούτο Αθηνών και στη συνέχεια παρουσιάστηκε στο Θέατρο Art 63 και σε περιοδεία ανά την Ελλάδα μέχρι και το 2018. Τον καλοκαίρι του 2019 ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας του με τίτλο Σαν το νερό. Έχει κάνει τη Μουσική Επιμέλεια σε 9 θεατρικές παραστάσεις. Έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός μέχρι σήμερα σε 35 θεατρικές παραστάσεις, σε 7 κινηματογραφικές ταινίες και σε 3 τηλεοπτικές σειρές. Είναι μέλος του ΣΕΗ (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών), του Εθνικού Κέντρου Πιραντελλικών Σπουδών για την Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Κύπρο, Μέλος του Ινστιτούτου Κυβέλη και μέλος της Ομάδας ΘΕ.Α.ΜΑ (επαγγελματικό θέατρο ατόμων με αναπηρία στην κύρια σύνθεσή του).

Πώς θα γίνετε συνδημιουργοί στην ταινία του Μάνου Τριανταφυλλάκη

Μία ιδιαίτερα συγκινητική ταινία, ένα μαγικό ταξίδι στο χρόνο, με τη σκηνοθετική υπογραφή του ηθοποιού και σκηνοθέτη Μάνου Τριανταφυλλάκη,η οποία εμπεριέχει βιωματικές αναφορές στον πατέρα του, που έφυγε από την ζωή πριν από έναν χρόνο, είναι η ταινία με τίτλο «Σαν το νερό».

Πρόκειται για μία ταινία μικρού μήκους που σκιαγραφείται με λεπτομέρεια ένα πολύχρωμο και φαντασμαγορικό συνονθύλευμα τοπίων, συνοδευμένο με τη πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Γιώργου Βαρσαμάκη, φιλοτεχνώντας με αυτόν τον τρόπο, το παζλ μια ολόκληρης ζωής, εντεθειμένης στην Κρήτη.

Τα ερωτήματα που τίθενται στην ταινία είναι: τι είναι ο χρόνος και πως τον αντιλαμβανόμαστε; Ποια η σημειολογική έννοια της ζωής και της ύπαρξης; Πως την ερμηνεύουμε και την αποτυπώνουμε στην καθημερινή μας πράξη; Ζούμε άραγε τις στιγμές δίνοντάς τους την απαραίτητη αξία στον «εκάστοτε» κύκλο της ζωής μας;

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν εξ’ ολοκλήρου στην Κρήτη, σε έξι διαφορετικά μέρη (locations). Πιο συγκεκριμένα, στο Ηράκλειο, στο Οροπέδιο Λασιθίου, στο Οροπέδιο του Λιμνάκαρου, στην Ελούντα, στην Ιεράπετρα και στο νησί της Χρυσής.

Η καμπάνια αποσκοπεί όχι μόνον στην ενίσχυση του «post production» της ταινίας (μοντάζ, color correction, color grading, τίτλους, υπότιτλους, γραφιστικά, πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Γιώργου Βαρσαμάκη που θα ηχογραφηθεί σε στούντιο, και το κόστος συμμετοχής των φεστιβάλς), αλλά και στην υλική ανταμοιβή των ανθρώπων που συνέβαλαν προκειμένου να ολοκληρωθούν άρτια τα γυρίσματα της ταινίας.

Υποστηρίξτε την ταινία με πολλούς τρόπους και ανταποδοτικές επιλογές, κάνοντας
επίσκεψη στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://gogetfunding.com/justlikewater/

Η crowdfunding καμπάνια για την ταινία του Μάνου Τριανταφυλλάκη «Σαν το νερό»

Συντελεστές
Ηθοποιοί: Γιάννης Παπαδαντωνάκης, Ηλέκτρα Μητσιμάρη, Μαρία Καστελιανού, Γιάννης Κιουρανάκης, Μάνος Τριανταφυλλάκης

Αφηγητής: Θανάσης Νάκος

Σενάριο: Μάνος Τριανταφυλλάκης, Ελίνα Νταρακλίτσα

Σκηνοθεσία: Μάνος Τριανταφυλλάκης

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Μαρίνος Παπαδαντωνάκης

Κάμερα: Νίκος Βάνδουλας

Drone: Αλέξανδρος Χατζηπαναγιώτης, Γιώργος Μπαλωθιάρης

Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Βαρσαμάκης

Σχεδιασμός Ήχου: Μάνος Τσιριγοτάκης

Μουσική επιμέλεια: Manos JMT

Μοντάζ: Χάρης Γρηγορέλης, Πέτρος Κιοσές

Πρώτο τρέϊλερ: Χάρης Γρηγορέλης

Ειδικά εφέ: Magikon Production

Color Correction: Μάνθος Σάρδης

Τίτλοι: Γιώργος Παυλουδής

Μεϊκάπ: Μαρία Μαρκογιαννάκη

Μετάφραση στα Αγγλικά: Μαρία Δραγατάκη

Μετάφραση στα Ιταλικά: Francesca Minutoli

Διεύθυνση Παραγωγής: Ελίνα Νταρακλίτσα

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαντώ Ρασούλη

Εκτέλεση Παραγωγής: Κώστας Σταματόπουλος, Νίκος Κονιτσιώτης, Πέτρος Κιοσές, Παυλίνα Αγαλιανού, Λήδα Πλατσή, Νώντας Μητσιμάρης, Γιώργος Τσαγκαράκης, Αγγέλα Μυλωνάκου

Παραγωγή: Μάνος Τριανταφυλλάκης

 

 

https://www.facebook.com/JustLikeWaterShortFilm

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours