Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το RT το πρωί της Τρίτης του Πάσχα (21/04), η τιμή του αμερικάνικου πετρελαίου έπεσε ξανά κάτω από το μηδέν.

Συγκεκριμένα, η τιμή του West Texas Intermediate (WTI) πετρελαίου συνέχισε το καθοδικό σπιράλ του σήμερα μετά το χτεσινό ιστορικό κραχ, όπου έπεσε για πρώτη φορά στην ιστορία κάτω από το μηδέν, φτάνοντας τα -$37.63 το βαρέλι.

Νωρίτερα το WTI πετρέλαιο είχε ανέβει πάνω από το $1 το βαρέλι.

Οι εκτιμήσεις

Σύμφωνα με την CMC Markets η πτώση στις τιμές του αμερικανικού αργού οφείλεται κυρίως στη μείωση της αποθηκευτικής ικανότητας των εγκαταστάσεων του Cushing στις ΗΠΑ, καθώς και στη μεγάλη πτώση που καταγράφεται στη ζήτηση.

«Δεν έχει φτάσει ακόμα σε πλήρη χωρητικότητα, αλλά υπάρχουν ανησυχίες ότι αυτό θα συμβεί», τονίζει μεταξύ άλλων η CMC Markets, ενώ πρόσθεσε ότι «μόλις σημειωθεί η μέγιστη χωρητικότητα, οι παράγωγοι θα αναγκαστούν να μειώσουν την παραγωγή τους».

Αναφερόμενη στη συμφωνία των OPEC+, η CMC Markets επεσήμανε ότι «εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες ότι η μείωση των 10 εκατ. βαρελιών ημερησίως δε θα είναι αρκετή ώστε να αντισταθμίσει την καταστροφή της ζήτησης, οπότε οι προοπτικές για τις τιμές πετρελαίου παραμένουν υποτονικές».

Η εταιρεία αναλύσεων στον κλάδο της ενέργειας Vanda Insights αναφέρει ότι οι τρέχουσες τιμές δείχνουν ότι οι περικοπές των OPEC+ αποτέλεσαν μία σύντομη διακοπή, καθώς οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται ξανά στο έλεος του κορονοϊού, ενώ εκτιμά ότι μέχρι να πλησιάσει η άρση του lockdown στις ΗΠΑ, το πετρέλαιο ενδέχεται να παραμείνει στα τρέχοντα επίπεδα.

Οι ΗΠΑ γεμίζουν τα αποθέματα πετρελαίου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε χθες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η κυβέρνησή του έχει στόχο να συμπληρώσει τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου έκτακτης ανάγκης, καθώς οι τιμές του πετρελαίου βυθίζονται.

Το υπουργείο Ενέργειας βρίσκεται στη διαδικασία να μισθώσει σε αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρίες μέρος του χώρου είναι διαθέσιμος στα Στρατηγικά Πετρελαϊκά Αποθέματα και χωράει περίπου 77 εκατομμύρια βαρέλια, ώστε να τις βοηθήσει να αντεπεξέλθουν στην έλλειψη αποθηκευτικού χώρου καθώς η επιδημία του κορονοϊού πλήττει σοβαρά την εγχώρια ζήτηση για ενέργεια.

Πηγή: Cnn.gr

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours