Ινδία- εμβολιασμός: Σε ετοιμότητα για τον εμβολιασμό καθημερινά 1εκ. ανθρώπων

Ινδία- εμβολιασμός: Σε ετοιμότητα για τον εμβολιασμό καθημερινά 1εκ. ανθρώπων. Η μεγαλύτερη νοσοκομειακή αλυσίδα της Ινδίας αναφέρει ότι είναι έτοιμη να χορηγήσει 1 εκατομμύριο δόσεις εμβολίου κορωνοϊού την ημέρα, αλλά η κυβέρνηση δεν έχει καταστήσει σαφές πώς θα διανεμηθούν τα εμβόλια και εάν θα εμπλέκονται ιδιωτικά δίκτυα υγειονομικής περίθαλψης.

Η Apollo Iris Ltd. έχει μέχρι στιγμής εκπαιδεύσει 6.000 υπαλλήλους για να μοιράσουν τα φάρμακά τους σε όλο το δίκτυο των 71 νοσοκομείων, εκατοντάδες κλινικές και χιλιάδες φαρμακεία, σύμφωνα με τη Γενική Διευθύντρια Suneeta Reddy, η οποία ανέφερε ότι οι συνομιλίες της εταιρείας με αξιωματούχους στο Νέο Δελχί δεν έχουν ακόμα παράσχει καμία σταθερή καθοδήγηση.

“Πρέπει να γνωρίζουμε εάν η κυβέρνηση επιθυμεί να χειριστεί το όλο θέμα ή να επιτρέψει στον ιδιωτικό τομέα να το κάνει”, ανέφερε η Reddy σε συνέντευξη. “Το θέμα εδώ είναι πώς μπορούμε να διπλασιάσουμε τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να εμβολιαστούν”, είπε από την Τσενάι, προσθέτοντας ότι η νοσοκομειακή αλυσίδα μπορεί να βοηθήσει από οποιαδήποτε θέση. Η κυβέρνηση “μπορεί να το κάνει, αλλά θα χρειαστεί χρόνος”.

Ο τρόπος και εάν η Ινδία αποφασίσει να συνεργαστεί με το μεγάλο της δίκτυο ιδιωτικών νοσοκομείων για τη διανομή εμβολίων θα μπορούσε να είναι κρίσιμος για την επιτυχία της διατήρησης της 2ης χειρότερης επιδημίας του κόσμου, η οποία έχει προκαλέσει βαθιά οικονομική ζημία. Η Ινδία μπορεί να αρχίσει προσπάθειες εμβολιασμού μέσα σε λίγες εβδομάδες, καθώς οι προγραμματιστές που βρίσκονται στο προσκήνιο υποβάλλουν αίτηση για επείγουσα έγκριση. Τους επόμενους 5 με 6μήνες θα υπάρξει “πλημμύρα εμβολίων Covid”, δήλωσε σε συνέδριο ο Krishna Ella, πρόεδρος της Bharat Biotech International Ltd.. Η Apollo λέει στους πελάτες της μέσω της ψηφιακής εφαρμογής της ότι η ένεση “θα πρέπει να είναι διαθέσιμη σε 60-120 ημέρες” και οι πελάτες θα είναι “οι πρώτοι που θα μάθουν για τα εμβόλια.”

Πηγή:healthweb.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours