Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες, καταγράφεται σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, γεγονός που εκτιμάται ότι οφείλεται και στην παρουσία της μετάλλαξης “Δέλτα”, η οποία μεταδίδεται με ταχύτατους ρυθμούς. Εξάλλου, δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από την πρόβλεψη του ΕΜΑ ότι το συγκεκριμένο στέλεχος θα επικρατήσει κατά 90% στην Ευρώπη, εντός του Αυγούστου.

Γαλλία: Εκτοξεύτηκαν σε 18.000 τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού

Στη Γαλλία, το τελευταίο 24ωρο ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού εκτοξεύτηκε σε 18.000, έναντι λιγότερων από 7.000 πριν από μία εβδομάδα. O υπουργός Υγείας της χώρας, Ολιβιέ Βεράν έκανε λόγο για μια αύξηση πρωτόγνωρη που οφείλεται στην παραλλαγή “Δέλτα”. “Μόλις περιήλθαν στη γνώση μου οι αριθμοί μολύνσεων των τελευταίων 24 ωρών στη χώρα μας (…). Χθες, είχαμε 18.000 μολύνσεις σε μονάχα 24 ώρες”, είπε ο Γάλλος υπουργός ενώπιον της εθνοσυνέλευσης. Όπως εξήγησε, “αυτό σημαίνει ότι είχαμε μια αύξηση της κυκλοφορίας του ιού της τάξης του 150% σε διάστημα μίας εβδομάδας: δεν το έχουμε ξαναδεί ποτέ αυτό, ούτε με την Covid (το ιστορικό στέλεχος του ιού), ούτε μια την αγγλική παραλλαγή, ούτε με τη νοτιοαφρικανική ούτε με τη βραζιλιάνικη”. Η τελευταία φορά που είχε καταγραφεί τόσο υψηλό επίπεδο θετικών κρουσμάτων ήταν στα μέσα Μαΐου. “Διαθέτουμε ένα όπλο, τον εμβολιασμό”, είπε ο υπουργός Υγείας και συμπλήρωσε ότι “δεν είναι η ώρα για αμφιβολία, δισταγμό, είναι η ώρα για συλλογική ανοσία. Για συλλογική ευθύνη και αυτό είναι το μοναδικό μέσο που έχουμε (…) για να απαλλαγούμε από την Covid μια και καλή”.

Βρετανία: Αύξηση 40,7% των κρουσμάτων την προηγούμενη εβδομάδα

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα 46.558 νέα κρούσματα της Covid-19, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, σε μια ποσοστιαία άνοδο των μολύνσεων μεταξύ 14ης και 20ής Ιουλίου 40,7% σε σύγκριση με τις προηγούμενες επτά ημέρες. Κατά το τελευταίο 24ωρο, 96 ασθενείς υπέκυψαν από επιπλοκές της νόσου. Συνολικά, 46,35 εκατομμύρια άτομα στη χώρα έχουν λάβει την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού έως χθες 19 Ιουλίου και 36,24 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Ιταλία: Πενταπλασιάστηκαν τα κρούσματα στη Ρώμη σε μία εβδομάδα

Στη Ρώμη, τα κρούσματα κορονοϊού πενταπλασιάστηκαν, την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών υγειονομικών Αρχών. Τα ιταλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για «έκρηξη», η οποία αποδίδεται στους ξέφρενους πανηγυρισμούς που ξέσπασαν μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου. «Η Αιώνια Πόλη έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη εστία μόλυνσης», γράφει η εφημερίδα La Repubblica. Συγκεκριμένα, την εβδομάδα από τις 28 Ιουνίου μέχρι τις 4 Ιουλίου, τα συνολικά περιστατικά covid 19, στην πόλη, ήταν 293. Την εβδομάδα από τις 12 μέχρι τις 18 Ιουλίου, εκτοξεύθηκαν στα 1.368. Πρόκειται για εντυπωσιακή αύξηση, του 450%.

«Είναι σαν να αποφάσισε, η πρωτεύουσά μας, να ακολουθήσει το βρετανικό μοντέλο, με σύνθημα “μηδέν απαγορεύσεις”», γράφουν οι σχολιαστές. Και προσθέτουν ότι, πιθανότατα, το μεγάλο λάθος ήταν να επιτραπεί ο έστω και περιορισμένος «γύρος του θριάμβου» της Squadra Azzurra, με ανοικτό λεωφορείο, σε κεντρικούς δρόμους της Αιώνιας Πόλης.

Πηγή:enikos.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours