Ρόμαν Προτάσεβιτς: Οι πρώτες εικόνες μετά τη σύλληψη

Ο Ρόμαν Προτάσεβιτς, ο δημοσιογράφος που επέβαινε στην πτήση της Ryanair και συνελήφθη στο Μινσκ, στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη σύλληψη.

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο που δείχνει τον δημοσιογράφο Ρόμαν Προτάσεβιτς μετά τη σύλληψή του στο αεροδρόμιο του Μινσκ.

ΜΜΕ στη Λευκορωσία δεν διευκρινίζουν πότε ακριβώς τραβήχτηκε το συγκεκριμένο βίντεο, στο οποίο ο Ρόμαν Προτάσεβιτς εμφανίζεται να «ομολογεί» ότι «σχεδίαζε ταραχές», όπως αναφέρει η δημοσιογράφος Hanna Liubakova, που έκανε τη σχετική ανάρτηση στο Twitter, επισημαίνοντας ότι ο δημοσιογράφος εξαναγκάστηκε να προβεί σε αυτές τις δηλώσεις.

Με την οργή στην Ευρώπη για την «κρατική αεροπειρατεία» που έκανε η Λευκορωσία και το καθεστώς Λουκασένκο να είναι μεγάλη, το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσε πως ο δημοσιογράφος βρίσκεται στη φυλακή. Σημειώνεται ότι στις Βρυξέλλες, την πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής, οι ηγέτες της ΕΕ αποφασίζουν να κλείσουν τον εναέριο χώρο της Ένωσης για τη Λευκορωσία, σύμφωνα με προσχέδιο για τις κυρώσεις που έχει στην κατοχή του το Reuters.

Ο 26χρονος Λευκορώσος δημοσιογράφος και blogger Ρόμαν Προτάσεβιτς συνελήφθη την Κυριακή 23 Μαΐου 2021 στο Μινσκ. Επέβαινε σε αεροσκάφος της Ryanair, το οποίο εκτελούσε την πτήση Αθήνα – Βίλνιους (Λιθουανία). Ο κυβερνήτης του αεροπλάνου εξαναγκάστηκε να προσγειωθεί στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, όπου περίμεναν αστυνομικοί για να συλλάβουν τον Προτάσεβιτς, σφοδρό πολέμιο του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Πηγή:athensvoice.gr

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours