Η Αρχαία Ελληνική Λύρα στο Φεστιβάλ Δελφών «To Λάλον Ύδωρ» τη Δευτέρα 21 Ιουλίου στην Οικία Άγγελου Σικελιανού

Ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο και στην αρχαία μνήμη μέσα από την μουσική. 

Το Πρώτο Επίσημο Πρόγραμμα Διδασκαλίας της Αρχαίας Ελληνικής Λύρας του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης κλείνει τη δεύτερη χρονιά λειτουργίας του με μια συναυλία του εργαστηρίου αρχαίας λύρας στους Δελφούς, στην οποία συμμετέχουν εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι.

Οι λυριστές αποτελούμενοι  από τους Νίκο Ξανθούλη, στην αρχαία λύρα και στην βάρβιτο, την Ευαγγελία Κοψαλίδου στην αρχαία λύρα και την Σοφία Καρακούτα στο τραγούδι, οι οποίοι είναι καθηγητές της ομάδας αλλά και έμπειροι καθοδηγητές, θα συμμετέχουν με τους σπουδαστές στην τελική παρουσίαση του εργαστηρίου και συναυλίας τους. Θα ακουστούν έργα για λύρα και λυρωδίες μαγικές στον τόπο που η λύρα τιμήθηκε όσο κανένα άλλο όργανο.

Η ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου του πρώτου επισήμου προγράμματος εκπαίδευσης της αρχαίας λύρας αποτίει φόρο τιμής στον Ομφαλό της Γης, εκεί όπου ξεκίνησαν όλα.

Δευτέρα 21 Ιουλίου 21:15

Οικία Άγγελου Σικελιανού – Δελφοί 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης ΚοκολάκηςΕmail: kokolakispr@yahoo.gr και kokolakispr@gmail.com

More From Author