Έρευνα-κείμενα-επιμέλεια: Κωνσταντίνος Παυλικιάνης
CAN’T HELP FALLING IN LOVE – Elvis Presley
Wise men say, only fools rush in.
But I can’t help falling in love with you
shall I stay? Would it be a sin?
If I can’t help falling in love with you
Like a river flows surely to the sea
Darling so it goes, some things are meant to be
Take my hand take my whole life too
For I can’t help falling in love with you
Ο Elvis Presley ηχογράφησε το τραγούδι στις 23 Μαρτίου του 1961 με συνοδεία τους Jordanaires και με παραγωγό τον Jordan Lumsden. Την 1η Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς το τραγούδι συμπεριλήφθηκε στο δίσκο «Blue Hawaii» (ακουγόταν και στην ομώνυμη ταινία) καθώς και στη β’ πλευρά του single «Rock-A-Hula Baby».
Στις 22 Φεβρουαρίου του 1962 το single έριξε από την κορυφή των βρετανικών charts το “The Young Ones” του Cliff Richards και ανέβηκε στο Νο 1 της Μεγάλης Βρετανίας, όπου παρέμεινε για 4 εβδομάδες. Στις Η.Π.Α. το τραγούδι ανέβηκε στο Νο 1 της κατηγορίας Easy Listening (θέση στην οποία παρέμεινε για 6 εβδομάδες). Το 1992 το single έγινε πλατινένιο ξεπερνώντας σε πωλήσεις το 1.000.000 αντίτυπα.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και κατά τη δεκαετία του 1970, μ’ αυτό το τραγούδι ο Elvis Presley έκλεινε τις ζωντανές του εμφανίσεις. Με το ίδιο τραγούδι έκλεισε και τη συναυλία Aloha From Hawaii που έδωσε στη Χονολουλού και που μεταδόθηκε ζωντανά μέσω δορυφόρου στις 14 Ιανουαρίου του 1973. Μία πιο γρήγορη και πιο αδέξια εκτέλεση χρησιμοποιήθηκε επίσης για το κλείσιμο του “Elvis In Concert”, της τελευταίας τηλεοπτικής συναυλίας που έδωσε ο Elvis Presley.
Το Μάρτιο του 1999 κυκλοφόρησε ένα up-tempo χορευτικό remix του τραγουδιού, με τίτλο «Techno Wonderland», το οποίο περιλαμβάνεται στη συλλογή «Dancemania Speed 2». Η ίδια εκτέλεση συμπεριλήφθηκε και στη συλλογή «Dancemania Speed Best 2001» (2000) και «Best Of Hardcore» (2003).
Άλλες εκτελέσεις
Μετά την πρώτη κυκλοφορία του, το «Can’t Help Falling In Love» γνώρισε και άλλες εκτελέσεις από πολυάριθμους καλλιτέχνες.
Keely Smith (Νοέμβριος 1961, σε single. Ήταν στα αμερικάνικα charts την ίδια εποχή με την πρώτη εκτέλεση του Elvis Presley).
Four Esquires (1961, single).
George Maharis (1962, περιλαμβάνεται στο δίσκο «George Maharis Sings!» και στη β’ πλευρά του single «I’ll Never Smile Again»).
Perry Como (Ιούνιος 1962, δίσκος «By Request»).
Patti Page (1962, δίσκος “Best Of Patti Page”).
Lettermen (1963, δίσκος «Kind Of Love»).
Doris Day (Δεκέμβριος 1963, δίσκος «Love Him»).
We Five (1965, δίσκος «You Were On My Mind»).
Brenda Lee (1967, δίσκος «Reflections In Blue»).
Bobby Solo (Οκτώβριος 1967, στα ιταλικά με τίτλο «Te Ne Vai», στίχοι του Gianni Sanjust. Δίσκος «San Francisco»).
Aphrodite’s Child (1969, με τίτλο “I Want To Live”, στην ουσία πρόκειται για διασκευή του «Plaisir d’ Amour», γι’ αυτό και η μελωδία είναι παρόμοια, αν και πιο μελαγχολική, και οι στίχοι διαφορετικοί).
https://youtu.be/lDR8uXjj9uI
Andy Williams (1970, up-tempo εκτέλεση, περιλαμβάνεται στη βρετανική έκδοση του δίσκου «Raindrops Keep Fallin’ On My Head». Η εκτέλεση αυτή κυκλοφόρησε και σε single, το οποίο έφτασε στο Νο 3 της Μεγάλης Βρετανίας και στο Νο 88 των Η.Π.Α.).
Joe Loss και η ορχήστρα του (1970, δίσκος «Latin Like Loss»).
Al Martino (1970, δίσκος «Can’t Help Falling In Love». Η εκτέλεση αυτή κυκλοφόρησε και σε single, το οποίο έφτασε στο Νο 51 των Η.Π.Α.).
Marty Robbins (1970, καλή εκτέλεση στο δίσκο “My Woman, My Woman, My Wife”).
Bob Dylan (Ιούνιος 1970, ηχογραφήθηκε για τις ανάγκες του δίσκου «New Morning» και τελικά συμπεριλήφθηκε ενάντια στη θέληση του τραγουδοποιού στο δίσκο «Dylan» που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 1973).
Softones (1973, δίσκος «Softones»).
Stylistics (1976, σε single μία disco εκτέλεση η οποία έφτασε στο Νο 4 της Μεγάλης Βρετανίας και στο Νο 52 της κατηγορίας R&B των Η.Π.Α. Η ίδια εκτέλεση συμπεριλήφθηκε και στο δίσκο «Fabulous». Την παραγωγή την έκαναν οι Hugo Peretti και Luigi Creatore, που είναι και συνδημιουργοί του τραγουδιού).
Herb Reed και Platters (1977, single).
Shirley Bassey (1977, δίσκος «You Take My Heart Away»)
Baccara (1977, δίσκος «Baccara»)
Engelbert Humperdinck (1979, single).
Ornel Hinds (1980, reggae εκτέλεση σε single, με παραγωγούς τους Alex Hinds και Patrick Mitchell).
Techno Twins (1981, δίσκος “Technostalgia”).
Slim Whitman (1982, single, σε παραγωγή του Pete Drake. Συμπεριλήφθηκε και στο δίσκο «Mr. Songman». Η εκτέλεση αυτή έφτασε στο Νο 54 των Η.Π.Α. στην κατηγορία της country).
Cameo (Απρίλιος 1983, δίσκος «Style»).
Corey Hart (1986, πολύ καλή εκτέλεση στο δίσκο «Fields Of Fire». Η εκτέλεση αυτή ανέβηκε στο Νο 1 του Καναδά και έφτασε στο Νο 24 των Η.Π.Α. Επίσης χρησιμοποιήθηκε σε τηλεοπτική διαφήμιση για την ενίσχυση της Ontario Humane Society, όπου υπό τους ήχους του τραγουδιού προβάλλονταν εικόνες από εγκαταλελειμμένα ζώα που βρίσκονταν σε άμεση ανάγκη διάσωσης).
Christine McVie (1986, διασκευή για τις ανάγκες της ταινίας «Μπελάς Σε Τιμή Ευκαιρίας». Η McVie ζήτησε από τον Richard Dashut να κάνει την παραγωγή κι αυτός με τη σειρά του το είπε στον Lindsey Buckingham, ο οποίος πιθανότατα να ήθελε να συμμετάσχει δεδομένου ότι ήταν μεγάλος φαν του Elvis Presley. Στη συνέχεια η Christine McVie στρατολόγησε για την ηχογράφηση τον Mick Fleetwood και τον John McVie κι έτσι τα 4/5 των Fleetwood Mac βρέθηκαν μαζί στο στούντιο και απόλαυσαν την ηχογράφηση αυτής της εκτέλεσης, η οποία και συμπεριλήφθηκε στο soundtrack της ταινίας).
Lick The Tins (1986, δίσκος «Blind Man On A Flying Horse». Κυκλοφόρησε και σε single, το οποίο παρέμεινε για δύο μήνες στους βρετανικούς πίνακες επιτυχιών. Σε αντίθεση με την πρώτη εκτέλεση του Elvis Presley, η οποία ήταν μεγάλη και χαλαρή, η εκδοχή των Lick The Tins ήταν τόσο μανιακή και γρήγορη ώστε η διάρκεια του τραγουδιού ήταν πολύ μικρότερη από 3 λεπτά. Το αποτέλεσμα ήταν να προστεθούν στο τέλος τρία πόλκας ώστε να αποκτήσει το τραγούδι την επιθυμητή διάρκεια. Η εκτέλεση αυτή ακούγεται στο τέλος της ιρλανδικής ταινίας «The Snapper» ενώ ένα remix από τον Steven Hague ακούγεται στην ταινία «Some Kind Of Wonderful»).
Klaus Nomi (1987, δίσκος «Encore»).
U2 (από το 1987 έως και το 2005 έπαιξαν το τραγούδι σε παραπάνω από 100 συναυλίες τους. Μάλιστα το 1993 έκλειναν μ’ αυτό τις περισσότερες από τις συναυλίες που έδωσαν στο πλαίσιο της περιοδείας Zoo TV Tour. Το Μάιο του 1994 κυκλοφόρησε το video «Zoo TV: Live From Sydney», όπου περιλαμβάνεται και μία ζωντανή απόδοση του τραγουδιού από τη συναυλία που έδωσαν οι U2 στο Sydney το Νοέμβριο του 1993. Η ίδια εκτέλεση περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «Zoo TV Live», που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2006 μόνο για τα μέλη της επίσημης ιστοσελίδας των U2).
Dead Moon (1988, στη β’ πλευρά του single «Don’t Burn The Fires»).
Eddy Arnold (1989, δίσκος «Hand Holdin’ Songs»).
Triffids (Σεπτέμβριος 1989, στη β’ πλευρά του single «Falling Over You». Η ίδια εκτέλεση συμπεριλήφθηκε αργότερα και στην επανέκδοση του δίσκου «The Black Swan»).
Bruce Springsteen (περιστασιακά σε κάποιες συναυλίες του τη δεκαετία του 1980 καθώς και στην περιοδεία Working On A Dream το 2009).
Julio Iglesias (1990, σε single. Αργότερα συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ «Love Songs»).
Sissel Kyrkjebø (1990, σε ζωντανή της εμφάνιση).
Raul Seixas (1992, άλμπουμ «O Bau Do Raul»)
Luka Bloom (1992, άλμπουμ «The Acoustic Motorbike»).
Bono (1992, στο soundtrack της ταινίας «Honeymoon In Vegas»).
Bruno Mars (1992, ως μικρός μιμητής του Elvis στην ταινία «Honeymoon In Vegas»).
UB40 (Μάιος 1993, κυκλοφόρησαν σε single μία reggae fusion εκτέλεση με λίγο διαφορετικούς στίχους. Αργότερα συμπεριλήφθηκε και στο άλμπουμ «Promises And Lies» αλλά έχει κάποιες μικρές διαφορές στο ρυθμό και τη μελωδία. Οι UB40 είχαν κληθεί να επιλέξουν ένα τραγούδι του Elvis Presley και να το ηχογραφήσουν για την ταινία «Μήνας Του Μέλιτος Στο Las Vegas». Ο drummer του συγκροτήματος, James Brown, πρότεινε να ηχογραφήσουν το «Can’t Help Falling In Love» επειδή ήταν ένα από τα αγαπημένα του τραγούδια. Το συγκρότημα συμφώνησε αλλά όταν παρουσίασαν το τραγούδι στον σκηνοθέτη της ταινίας, Andrew Bergman, έμαθαν ότι κι άλλοι καλλιτέχνες ηχογράφησαν το ίδιο κομμάτι, με τους Clarence Gibbons και Bruno Hernandez να το ερμηνεύουν στην ταινία και με την εκτέλεση του Bono να καταλήγει στο soundtrack. Ο κιθαρίστας Robin Campbell είπε σχετικά:
– Δεν ήμασταν όλοι ευχαριστημένοι με την τελική εκτέλεση αλλά σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο «Μήνα Του Μέλιτος Στο Las Vegas». Επρόκειτο να το απορρίψουμε επειδή τότε δουλεύαμε πάνω στο νέο μας δίσκο «Promises And Lies» και ήμασταν αποφασισμένοι να μην βάλουμε καμία επανεκτέλεση. Οι περισσότεροι από το συγκρότημα ήταν αντίθετοι στο να συμπεριλάβουμε το τραγούδι στο δίσκο επειδή πίστευαν ότι δεν ήταν αντιπροσωπευτικό του άλμπουμ. Αλλά τους έπεισα ότι δεν θα είχε νόημα να μην το βάλουμε από τη στιγμή που ήταν πολύ πιθανό να γίνει μεγάλη επιτυχία.
Εκ του αποτελέσματος κρίνεται ότι ο Campbell είχε απόλυτο δίκιο. Το «Can’t Help Falling In Love» αποδείχθηκε η μεγαλύτερη επιτυχία των UB40. Στις 6 Ιουνίου του 1993 έριξε από την κορυφή το «All That She Wants» των Ace Of Base και ανέβηκε στο Νο 1 της Μεγάλης Βρετανίας. Επιπλέον ανέβηκε και στο Νο 1 των Η.Π.Α., όπου παρέμεινε για 7 εβδομάδες και ήταν το τρίτο σε πωλήσεις single όλης της χρονιάς. Μάλιστα το μοναδικό μέχρι τότε τραγούδι των UB40 που ανέβηκε στο Νο 1 των Η.Π.Α. ήταν το «Red Red Wine», που κι αυτό ήταν διασκευή. Επίσης, έγινε Νο 1 στην Αυστρία, Ολλανδία, Σουηδία, Αυστραλία, Καναδά, Βέλγιο, Φινλανδία, Ισπανία και Νέα Ζηλανδία, Νο 2 στη Γερμανία και Ελβετία, Νο 4 στη Νορβηγία, Νο 5 στη Γαλλία, Νο 7 στην Ιρλανδία και Νο 13 στην Ιταλία).
Stray Cats (1993, άλμπουμ «Original Cool»).
Bon Jovi (1993, σε συναυλίες τους).
Celine Dion (Σεπτέμβριος 1993, ζωντανά, στη συναυλία που έδωσε στο Κεμπέκ. Η εκτέλεση αυτή περιλαμβάνεται στο βίντεο/DVD «The Colour Of My Love Concert». Το Μάιο του 2002 η Celine Dion ερμήνευσε και πάλι το τραγούδι ζωντανά, αυτή τη φορά στο Las Vegas, στο πλαίσιο του VH1 Divas Live. Η ερμηνεία αυτή περιλαμβάνεται στο CD/DVD «VH1 Divas Live» που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2002. Τον Αύγουστο του 2007 το τραγούδησε και πάλι στο Las Vegas, κατά τη διάρκεια του show «A New Day…»).
Stephan Eicher (1994, ζωντανή ηχογράφηση στο άλμπουμ «Non Ci Badar, Guarda E Passa»).
Arlo Guthrie και Pete Seeger (1994, ζωντανή ηχογράφηση με τίτλο “Denmark Folk Festival” στο άλμπουμ «More Together Again»).
Richard Marx (Μάρτιος 1994, περιλαμβάνεται στη νοτιοαφρικάνικη έκδοση του άλμπουμ «Ballads». Την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε και μία ζωντανή ηχογράφηση, η οποία περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «Channel V At The Hard Rock Live» και στην οποία ερμηνεύει το τραγούδι ως ντουέτο με τον Eric Moo).
James Galway (Σεπτέμβριος 1994, άλμπουμ «Wind Of Change»).
Fancy (1996, synth-pop εκτέλεση στο άλμπουμ «Christmas In Vegas»).
Kenny Rogers (1996, άλμπουμ «Vote For Love»).
David Thomas και Two Pale Boys (1997, σκοτεινή και παράξενη ζωντανή ηχογράφηση στο άλμπουμ «Meadville»).
Spiritualized (Ιούνιος 1997, κυκλοφόρησαν το τραγούδι «Ladies And Gentlemen We Are Floating In Space», στο οποίο ενσωμάτωσαν μέρη από το «Can’t Help Falling In Love»).
Dave Matthews Band (παρεμβάλλουν συχνά ένα κουπλέ του τραγουδιού όταν παίζουν ζωντανά το «The Stone»).
Neil Diamond (Οκτώβριος 1998, άλμπουμ «The Movie Album: As Time Goes By»).
Leatherface (2000, στη συλλογή “Mackem Music – The Sound Of Sunderland”).
Jon Schmidt (2000, πιανιστική εκτέλεση στο άλμπουμ “To The Summit”).
Pearl Jam (Οκτώβριος 2000, σε συναυλία που έδωσαν στο Las Vegas. Η εκτέλεσή τους κυκλοφόρησε αργότερα ως το χριστουγεννιάτικο single του fan club).
Kamahl (2001, στο άλμπουμ «Everlasting Love Songs»).
Michael Buble (2001, άλμπουμ «Babalu»).
Paul Jones (2001, άλμπουμ “Showcase”).
Hi-Standard (Ιούλιος 2001, στο EP «Love Is A Battlefield»).
Eels (Σεπτέμβριος 2001, στη β’ πλευρά του single «Souljacker». Η ίδια εκτέλεση συμπεριλήφθηκε και στο άλμπουμ «Useless Trinkets: B-Sides, Soundtracks, Rarities And Unreleased 1996-2006», που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2008).
http://www.youtube.com/watch?v=wJfU22KF-dU
A-Teens (Ιούνιος 2002, στο άλμπουμ «Pop ‘Til You Drop!» και στο soundtrack της ταινίας «Lilo & Stitch». Η εκτέλεση αυτή, με παραγωγό τον Mark Hammond, κυκλοφόρησε αργότερα και σε single, το οποίο έφτασε στο Νο 12 της Σουηδίας, στο Νο 16 της Αργεντινής και στο Νο 41 της Αυστραλίας. Παρά την επιτυχία του στην Αργεντινή, το τραγούδι απέτυχε να προσελκύσει το ενδιαφέρον του συνόλου του λατινοαμερικάνικου κοινού εξαιτίας του γεγονότος ότι υπήρχε και μία ισπανική εκτέλεση, με τίτλο «Muero De Amor Por Ti», από το αργεντίνικο συγκρότημα Bandana, των οποίων η διαφημιστική εκστρατεία επισκίασε αυτή των A-Teens. Το μουσικό βίντεο γυρίστηκε στο Los Angeles και το σκηνοθέτησε ο Gregory Dark. Υπάρχουν δύο διαφορετικές εκδοχές του βίντεο. Η μία εκδοχή, η Disney Version όπως την αποκαλούν οι φαν, βγήκε για την προώθηση της ταινίας «Lilo & Stitch» και περιέχει σκηνές από την ταινία καθώς και σκηνές με το συγκρότημα να φορά ρούχα παραλίας. Το άλλο βίντεο, το A-Teens Version, απεικονίζει το συγκρότημα σε λευκό φόντο με διαφορετικές λήψεις και χορογραφία καθώς και σκηνές με διαφορετικά ρούχα).
Anne Murray (Οκτώβριος 2002, άλμπουμ «Country Croonin’»).
Darren Hayes (Νοέμβριος 2002, στην platinum edition του άλμπουμ «Spin»).
F4 (Δεκέμβριος 2002, εκτέλεση στα κινέζικα, η οποία περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «Fantasy 4ever». Η εκτέλεση αυτή ακούστηκε στην κινέζικη εκδοχή της ταινίας «Lilo & Stitch»).
Erasure (Ιανουάριος 2003, άλμπουμ «Other People’s Songs»).
Marco T (2003, salsa εκτέλεση).
Vytautas Juozapaitis (2004, λιθουανική εκτέλεση με τίτλο «Negaliu Nemyleti» στο ομώνυμο άλμπουμ).
Mago De Oz (2004, εκτέλεση με τίτλο «Todo Ira Bien» στο άλμπουμ «Belfast».
Paralyzer (2004, σε συνεργασία με τους Residents, άλμπουμ «The King & Eye RMX»).
Who (Μάρτιος 2004, κυκλοφόρησαν το τραγούδι «Real Good Looking Boy», στο οποίο ενσωμάτωσαν μέρη από το «Can’t Help Falling In Love». Γι’ αυτό το λόγο ως δημιουργοί αναφέρονται τα ονόματα των Pete Townshend, George Weiss, Hugo Peretti και Luigi Creatore. Το τραγούδι περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «Then And Now»).
Clay Aiken (2005, στις συναυλίες που έδωσε στο πλαίσιο της περιοδείας Jukebox Tour).
The Grace (Απρίλιος 2005, a cappella εκτέλεση στο single «Too Good». Η ίδια εκτέλεση χρησιμοποιήθηκε ως εισαγωγή στο βίντεο του τραγουδιού «Boomerang», που κυκλοφόρησε το 2006).
Rick Astley (Οκτώβριος 2005, άλμπουμ «Portrait»).
Andrea Bocelli (Ιανουάριος 2006, άλμπουμ «Amore». Την ίδια χρονιά η Katharine McPhee ερμήνευσε το τραγούδι στο American Idol και το ηχογράφησε μαζί με τον Andrea Bocelli για το CD «Under The Desert Sky». Στο DVD του «Under The Desert Sky» υπάρχει και μία ζωντανή εκτέλεση από συναυλία που έδωσε ο Andrea Bocelli στο Lake Las Vegas, ενώ το ίδιο τραγούδι ερμήνευσε και το Νοέμβριο του 2006 στα World Music Awards που έλαβαν χώρα στο Λονδίνο).
Έλενα Παπαρίζου (Απρίλιος 2006, ζωντανή εκτέλεση στο άλμπουμ «Υπάρχει Λόγος»).
Barry Manilow (Οκτώβριος 2006, άλμπουμ «The Greatest Songs Of The Sixties»).
Cas Haley (2007, στο τηλεοπτικό show America’s Got Talent, όπου συμμετείχε ως διαγωνιζόμενος).
Urbanize (2007, στο άλμπουμ “Liebe kommt aus dem Herzen”).
Skank Agents (2008, άλμπουμ «Something For Everyone»).
Blackmore’s Night (Ιούνιος 2008, άλμπουμ «Secret Voyage»).
Ingrid Michaelson (Οκτώβριος 2008, άλμπουμ «Be OK»).
Pretenders (Οκτώβριος 2008, ως bonus track στην iTune έκδοση του άλμπουμ «Break Up The Concrete»).
Andres Calamaro (2009, άλμπουμ «Nada Se Pierde»).
Vasco Era (2009, σε συναυλίες τους).
Harry Connick Jr (Αύγουστος 2009, άλμπουμ «Your Songs»).
Κώστας Χατζής και Julie Massino (Οκτώβριος 2009, ζωντανή ηχογράφηση στο άλμπουμ «Αντιθέσεις»).
Tim Urban (Απρίλιος 2010, στο American Idol όπου συμμετείχε ως διαγωνιζόμενος).
William Control (Ιούνιος 2010, άλμπουμ «Noir»).
Javier Fontana (2010, άλμπουμ «Stage»).
Shane Told (2011, στη συλλογή «Love Is Hopeless»).
Chris Isaak (Οκτώβριος 2011, άλμπουμ “Beyond The Sun”).
Janet Devlin (Οκτώβριος 2011, ζωντανά στο βρετανικό X Factor όπου συμμετείχε ως διαγωνιζόμενη).
Keaton Henson (2012)
Marco Mengoni (2012, σε ζωντανές εμφανίσεις).
Επιπλέον, το «Can’t Help Falling In Love» ερμήνευσαν σε εμφανίσεις τους οι Nouvelle Vague και οι Έρως. Το τραγούδι ηχογράφησαν και ο Floyd Cramer, ο Val Doonican και η Alma Cogan.
Το «Can’t Help Falling In Love» συμπεριλήφθηκε στο soundtrack της ταινίας «Honeymoon In Vegas» (1992, στην εκτέλεση του Bono) και «Sliver» (1993, στην εκτέλεση των UB40) ενώ ακούστηκε και στις ταινίες «Γαλάζια Χαβάη» (Blue Hawaii, 1961, στην εκτέλεση του Elvis Presley), «Μπελάς Σε Τιμή Ευκαιρίας» (A Fine Mess, 1986, στην εκτέλεση της Christine McVie), «Some Kind Of Wonderful» (1987, στο remix του Steven Hague πάνω στην εκτέλεση των Lick The Tins), «Μήνας Του Μέλιτος Στο Λας Βέγκας» (Honeymoon In Vegas, 1992, στην εκτέλεση των Clarence Gibbons και Bruno Mars), «The Snapper» (1993, στην εκτέλεση των Lick The Tins), «Radiofreccia» (1998, σε μία ορχηστρική εκτέλεση από μπάντα πνευστών), «Το Μπαρ Των Ονείρων» (Coyote Ugly, 2000, στην εκτέλεση του Elvis Presley), «Λίλο Και Στιτς» (Lilo And Stitch, 2002, στην εκτέλεση των A-Teens στην αγγλική εκδοχή, των Bandana στην ισπανική και των F4 στην κινέζικη) και «Αγάπη Στην Αναμονή» (The Other End Of The Line, 2008, σε εκτέλεση της Liela Avila).
Επίσης ακούστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή «Mickey Mouse Club», όπου το ερμήνευσαν οι Britney Spears, Christina Aguilera, Justin Timberlake, Marque Lynche και T.J. Fantini καθώς και στο The Ellen DeGeneres Show (2010), όπου το τραγούδησε ο Jackie Chan.
Το «Can’t Help Falling In Love» υιοθετήθηκε ως το βασικό τραγούδι των υποστηρικτών της ουαλικής ομάδας Swansea City, των σκωτσέζικων ομάδων Airdrie United, Raith Rovers, των αγγλικών ομάδων Sunderland, Swindon Town, Hull City, Huddersfield Town, Preston North End και Wimbledon, της αμερικάνικης Columbus Crew και της αυστραλέζικης Central Coast Mariners. Επίσης το τραγουδάνε και οι οπαδοί της σουηδικής ομάδας Djurgardens κατά τη διάρκεια των αγώνων, ενώ η ομάδα χόκεϊ του Πανεπιστημίου Keele στο Staffordshire της Αγγλίας το υιοθέτησε αντικαθιστώντας τη λέξη «you» με τη λέξη «keele». Επιπλέον, το τραγούδι θεωρείται ιδανικό για δεξιώσεις γάμων.
Το περιοδικό Rolling Stone κατέταξε το «Can’t Help Falling In Love» (στην εκτέλεση του Elvis Presley) στο Νο 394 των 500 σημαντικότερων τραγουδιών όλων των εποχών.
+ There are no comments
Add yours