Tην τελευταία της πνοή σε ηλικία 78 ετών άφησε η διάσημη Ιταλίδα τραγουδίστρια Ραφαέλα Καρά.

«Η Ραφαέλλα μας άφησε. Έχει πάει σε έναν καλύτερο κόσμο, όπου η ανθρωπότητα, το αδιαμφισβήτητο γέλιο της και το εξαιρετικό ταλέντο της θα λάμψουν για πάντα.

Με αυτά τα λόγια, ο Sergio Japino δίνει τη θλιβερή ανακοίνωση που ενώνει τον πόνο των λατρευτών ανιψιών Federica και Matteo, της Barbara, της Paola και της Claudia Boncompagni, δια βίου φίλων και στενών συνεργατών.

Raffaella Carrà – Raffaella (1978, Vinyl) - Discogs

Ήταν γεννημένη στις 18 Ιουνίου 1943 στη Μπολόνια.

Η Ραφαέλα Καρά γνώρισε μεγάλη επιτυχία ως παρουσιάστρια μουσικοχορευτικών εκπομπών τόσο στην πατρίδα της, την Ιταλία, όσο και στην Ισπανία και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Η πρώτη της επιτυχία ήταν το τραγούδι “Tuca Tuca”, σύνθεση του για χρόνια συνεργάτη και συντρόφου της Gianni Boncompagni.

Άλλες επιτυχίες της ήταν το “Tanti Auguri” (γνωστό και με τον ισπανικό του τίτλο “Para Hacer Bien el Amor Hay que Venir al Sur”), το “A far l’amore comincia tu” (που αποτελεί και τη μοναδική της είσοδο στα βρετανικά Charts υπό τον τίτλο “Do It, Do It Again”).

Raffaella Carrà – Raffaella Carrà (1971, Vinyl) - Discogs

Η Καρά γνώρισε μεγάλη επιτυχία ως παρουσιάστρια μουσικοχορευτικών εκπομπών τόσο στην πατρίδα της, την Ιταλία, όσο και στην Ισπανία και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Γεννήθηκε στη Μπολόνια και η πρώτη της επιτυχία ήταν το τραγούδι “Tuca Tuca”, σύνθεση του για χρόνια συνεργάτη και συντρόφου της Gianni Boncompagni. Άλλες επιτυχίες της ήταν το “Tanti Auguri” (γνωστό και με τον ισπανικό του τίτλο “Para Hacer Bien el Amor Hay que Venir al Sur”, το “A far l’amore comincia tu” (που αποτελεί και τη μοναδική της είσοδο στα βρετανικά Charts υπό τον τίτλο “Do It, Do It Again”. H Καρά έχει πρωταγωνιστήσει στην ταινία Το Εξπρές του φον Ράιαν (Von Ryan’s Express) (1965) με τον Φρανκ Σινάτρα και τον Τρέβορ Χάουαρντ.

H Καρά πρωταγωνίστησε στην ταινία Το Εξπρές του φον Ράιαν (Von Ryan’s Express) (1965) με τον Φρανκ Σινάτρα και τον Τρέβορ Χάουαρντ.

Αφιέρωμα του Guardian πριν από έναν χρόνο σημείωνε για την Καρά ότι έμαθε στην Ευρώπη τη χαρά του σεξ. Ό,τι ήταν οι Abba για τη Σουηδία ήταν η Καρά για την Ιταλία. Η καριέρα της διήρκεσε περίπου 60 χρόνια ενώ υπήρξε είδωλο προσφέροντας στις γυναίκες απελευθέρωση στην κρεβατοκάμαρα. Τραγουδούσε «Σε θέλω – Ti voglio» και προκαλούσε επανάσταση καθώς προέτρεπε τις γυναίκες να διεκδικούν τα θέλω τους.

Για να αντιληφθεί κάποιος το πόσο πρωτοπόρα ήταν και ότι εκείνη πρώτη εξέφρασε τη σεξουαλική απελευθέρωση της γυναίκας στη μουσική, αξίζει να σημειωθεί ότι η δική της επιτυχία ήρθε πριν από το ηδονιστικό «Ι feel love» της Ντόνα Σάμερ και τον ντίσκο «ύμνο» της Σερ «Take Me Home» με σέξι αποχρώσεις.

Προηγήθηκε τουλάχιστον μία δεκαετία από το «She Bop» της Σίντι Λόπερ που έκανε λόγο για αυτοϊκανοποίηση και 15 χρόνια από το Erotica της Μαντόνα. Η Καρά ενθάρρυνε τις Ευρωπαίες γυναίκες να έχουν πρωτοβουλία στο σεξ και σίγουρα αυτό στις δεκαετίες ’60 και ’70 δεν ήταν κάτι συνηθισμένο.

Η είδηση του θανάτου της είναι πρωτοσέλιδο σε όλα τα Ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης:

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours