Προσφορές κατέθεσαν επίσης oι Alter Ego του Β. Μαρινάκη, Cairo της Do Value και Τεχνική Ολυμπιακή του Κ. Στέγγου

Η εταιρεία Ζοfrank Holding Co ltd που φέρεται να είναι συμφερόντων του Δ. Μελισσανίδη πλειοδότησε για την αγορά της «Ναυτεμπορικής» αντί του ποσού των 7.000.000  ευρώ.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές η ολοκλήρωση της διαδικασίας του πλειστηριασμού βρήκε τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ ΑΕΚ να είναι πλειοδότης των περιουσιακών στοιχείων της εφημερίδας, αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη με 3.857.000 ευρώ. Προσφορές για την εταιρεία κατέθεσαν επίσης  η εταιρεία Cairo της Do Value με 1.500.000 και η  Τεχνική Ολυμπιακή Κ. Στέγγου με 1.500.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία του πλειστηριασμού περιελάμβανε δύο διαγωνισμούς:

Ο πρώτος αφορούσε τα ακίνητα του ομίλου τα οποία είναι σε Παιανία (13 στρέμματα), Λένορμαν και Θεσσαλονίκη τα οποία και πουλήθηκαν σε εταιρεία της Do Value, Cairo Estate η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει βρει αγοραστή για τα συγκεκριμένα ακίνητα, έναντι 4,15 εκατ. ευρώ.

Ο δεύτερος διαγωνισμός στον οποίο επικράτησε η Ζοfrank Holding Co ltd αφορά τους τίτλους της ιστορικής εφημερίδας, των ιστοσελίδων της και το πιεστήριο, έναντι 7 εκατ.

Ένας τρίτος διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί για τη θυγατρική Pestaola Media.

Τους διαγωνισμούς έτρεξε για λογαριασμό της Do Value η Grand Thorton η οποία υπενθυμίζεται ότι είχε διαχειριστεί και τις ανάλογες διαδικασίες για τον ΔΟΛ και το Mega.  Σε κάθε περίπτωση σχολίαζαν πηγές της αγοράς πρόκειται για μια εντυπωσιακή επιτυχία καθώς ανακτήθηκαν κεφάλαια άνω των 11,15 εκατ. ευρώ.

Η «Ναυτεμπορική» είχε δάνειο 6 εκατ. ευρώ στην Eurobank ενώ περίπου ανάλογου ύψους ήταν και οι οφειλές που είχε σε ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιο.

Πηγή:newmoney.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours