Για το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορονοϊού και τις ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων το απόγευμα της Τετάρτης (07.04.2021) μίλησε ο Ηλίας Μόσιαλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, κρίνει ότι οι θρόμβοι αίματος σε ενήλικες που εμβολιάστηκαν με το σκεύασμα της AstraZeneca θα πρέπει να προστεθούν στις σπάνιες παρενέργειες του εμβολίου. Ο ΕΜΑ εκτιμά ωστόσο ότι “το ισοζύγιο ωφέλειας/κινδύνου παραμένει θετικό” σε σχέση με το εμβόλιο της AstraZeneca.

“Ο κίνδυνος θανάτου είναι 1 στα 1,4 εκατομμύρια. Δεν εντοπίστηκε ο μηχανισμός συσχέτισης, ούτε με υποκείμενα νοσήματα, ούτε με την ηλικία και το φύλο των εμβολιαζόμενων. Είναι ένα ασφαλές εμβόλιο. Το ρίσκο είναι πάρα πολύ μικρό”, είπε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος.

Ερωτηθείς για τις περιπτώσεις πολιτών που εμβολιάζονται με AstraZeneca, αλλά στη συνέχεια κάνουν αντιπηκτικές ενέσεις γιατί φοβούνται τυχόν παρενέργειες, ο κ. Μόσιαλος ήταν ξεκάθαρος πως “δεν πρέπει να το κάνουν αυτό διότι μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα. Σε καμία περίπτωση δεν παίρνουμε ασπιρίνη. Μπορεί να κάνουμε μεγαλύτερο πρόβλημα. Όποιος έχει κάποια ανησυχία να ρωτήσει τον γιατρό του. Χρειάζεται μία ενιαία ευρωπαϊκή προσέγγιση, διαφορετικά θα παραμείνει η σύγχυση στους πολίτες”.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours