Όσοι εμβολιάστηκαν δεν έχουν εμφανίσει κάποια σοβαρή ασθένεια σύμφωνα με την εταιρεία

Τα τελικά αποτελέσματα από τις δοκιμές του εμβολίου της Moderna κατά του κορονοϊού βεβαιώνουν πως το εμβόλιο της Moderna έχει 94% αποτελεσματικότητα και κανένας από όσους εμβολιάστηκαν, δεν έχει εμφανίσει κάποια σοβαρή ασθένεια, λέει η εταιρεία, ξεκινώντας τη διαδικασία έγκρισης με ρυθμιστικές Αρχές σε όλο τον κόσμο.

Η αμερικανική εταιρεία υποβάλλει τα δεδομένα στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, της Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου για άδεια έκτακτης ανάγκης. Αναμένει από τις Διοίκηση Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ να το εξετάσει κατά την συνεδρίαση της στις 17 Δεκεμβρίου, δήλωσε η Moderna.
Η εταιρεία ενημέρωσε επίσης ότι παρουσιάζει 100% δείκτη επιτυχίας στο να προλαμβάνει της βαριές μορφές COVID-19. Τα στοιχεία αυτά καθιστούν πιθανό το υποψήφιο εμβόλιο της Moderna να είναι το δεύτερο που θα λάβει επείγουσα έγκριση εντός του 2020.

«Πιστεύουμε ότι έχουμε ένα εμβόλιο με υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας. Τώρα έχουμε τα στοιχεία να το αποδείξουμε», αναφέρει στο Reuters ο Επικεφαλής Ιατρός της Moderna, Δρ. Ταλ Ζακς, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης.

«Αναμένουμε να παίξει έναν βασικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας», προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της μελέτης, τα οποίας είχαν δημοσιευθεί στις 16 Νοεμβρίου του 2020, είχαν δείξει ποσοστό αποτελεσματικότητας της τάξης του 94%.

«Τα θετικά στοιχεία επιβεβαιώνουν την ικανότητα του εμβολίου να αποτρέψει μια μόλυνση με ποσοστό αποτελεσματικότητας 94,1% και κυρίως, την ικανότητα να αποτρέψει σοβαρές επιπλοκές στην υγεία των ασθενών. Πιστεύουμε ότι το εμβόλιο θα αποτελέσει ένα νέο και ισχυρό εργαλείο, το οποίο θα αλλάξει την πορεία της πανδημίας και θα βοηθήσει στην αποτροπή νέων σοβαρών μολύνσεων, νέων νοσηλειών και νέων θανάτων» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Στέφαν Μανσέλ.

Σύμφωνα με την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι εξίσου υψηλή σ’ όλες τις ηλικίες, ανεξαρτήτως φύλου ή φυλής. Η έγκριση δε, του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων εκτιμάται εντός των επόμενων λίγων εβδομάδων, πιθανώς στις 17 Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ, η Moderna έχει ξεκινήσει αντίστοιχες διαδικασίες έγκρισης και μ’ άλλους οργανισμούς ανά τον κόσμο, όπως τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Με πληροφορίες από Reuters, CNBC

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours