Ανοιχτή Ομιλία:

«ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ»

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

με την ψυχολόγο Τόνια Νικολαΐδη

Είσοδος ελεύθερη – Απαραίτητη η κράτηση θέσης

18.30-20.00 Θέατρο Αλκμήνη (Αλκμήνης 8-12, Αθήνα)

Σε μια εποχή, που θεωρείται δεδομένο και αδιαμφισβήτητο πως η φυσική δραστηριότητα και η υγιεινή διατροφή αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για τη διατήρηση της σωματικής υγείας, η ψυχική υγεία  αποτελεί μια έννοια που συχνά παραμελείται, έως ότου εμφανιστούν προβλήματα… 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, η ΑΠΡΙΟΡΙ ΑΜΚΕ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επερχόμενη, ανοιχτή ομιλία με θέμα: «ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ – Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ», με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τη σημασία της πρόληψης, αλλά και τους πρακτικούς τρόπους ενδυνάμωσης της ψυχικής υγείας. Λειτουργώντας προληπτικά, το άτομο ενισχύει την ψυχική του ανθεκτικότητα, οπότε είναι σε θέση να ανταπεξέλθει πιο λειτουργικά όταν προκύψει μια δύσκολη συνθήκη. Επιπροσθέτως, η πρόληψη οδηγεί σε αύξηση της ψυχικής ευεξίας, συμβάλλοντας σημαντικά σε μια πιο ευτυχισμένη και γεμάτη ικανοποίηση ζωή.

Η ομιλία θα διεξαχθεί στις 10/10/2024  στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Αλκμήνη από την Θετικό Ψυχολόγο & Mindfulness Instructor Τόνια Νικολαΐδη, ως μέρος της πολιτιστικής δράσης της ΑΠΡΙΟΡΙ και της συνεχούς δέσμευσης της ψυχολόγου για την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την πρόληψη της ψυχικής υγείας και την προαγωγή της ψυχολογικής ευημερίας.

Κεντρικά σημεία:

– Κατανόηση του όρου «Ψυχική Υγεία» και η σημασία της Πρόληψης: Θα οριστούν οι έννοιες και θα γίνουν κατανοητοί οι λόγοι για τους οποίους η πρόληψη είναι ιδιαιτέρως σημαντική αλλά, και μια σαφώς πιο εύκολη διαδικασία από τη θεραπεία (η οποία απαιτείται όταν το άτομο έχει ήδη νοσήσει ψυχικά). 

– Χτίζοντας Ψυχική Ανθεκτικότητα: Θα οριστεί η έννοια και θα δοθεί έμφαση στο πως χτίζεται η ψυχική ανθεκτικότητα και πως στη συνέχεια λειτουργεί προστατευτικά και οχυρώνει το άτομο απέναντι στις αντιξοότητες που προκύπτουν.

– Η συμβολή του Mindfulness (Ενσυνειδητότητα): Η ομιλία θα εμβαθύνει εξηγώντας τι είναι η πρακτική του Mindfulness (Ενσυνειδητότητας) και πως σχετίζεται με την οικοδόμηση της ψυχικής ανθεκτικότητας, βοηθώντας τα άτομα να διαχειριστούν καλύτερα το άγχος, να προσαρμοστούν γρηγορότερα στην αλλαγή και να ανακάμψουν ευκολότερα από μια δύσκολη συνθήκη.

– Q&A: Θα δοθεί στους συμμετέχοντες η ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με την ψυχολόγο, δίνοντας διευκρινήσεις και λύνοντας πιθανές απορίες πάνω σε θέματα ενδιαφέροντος.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό, αλλά είναι απαραίτητη η κράτηση (τηλεφωνικά, ηλεκτρονικά ή δια απευθείας στο χώρο διεξαγωγής) για την εξασφάλιση θέσης. Ενθαρρύνουμε την προέλευση όσων ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την ψυχική υγεία και την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας μέσω του Mindfulness (Ενσυνειδητότητα).

“Σε έναν κόσμο όπου οι προκλήσεις ψυχικής υγείας γίνονται όλο και πιο κοινές και όπου το προσδόκιμο ζωής διαρκώς αυξάνεται, είναι σημαντικό να εξοπλίσουμε τους συνανθρώπους μας με τα απαραίτητα εργαλεία, όχι μόνο για την αντιμετώπιση της ψυχικής νόσου, αλλά και προληπτικά, ούτως ώστε να αποτρέψουμε απριόρι την εμφάνισή της. Η οικοδόμηση της ψυχικής ανθεκτικότητας είναι το κλειδί για την ευημερία και για μια ασφαλή πλοήγηση μέσα στις προκλήσεις της ζωής».

Τόνια Νικολαΐδη

Θετικός Ψυχολόγος BSc., MSc.

Mindfulness Instructor 

Πληροφορίες εκδήλωσης:

Ημερομηνία: 10/10/2024

Ώρα: 18.30-20.00

Τόπος διεξαγωγής: Θέατρο Αλκμήνη (αίθουσα centro)

Διεύθυνση: Αλκμήνης 8-12, Αθήνα

Κράτηση θέσης: 

– Τηλεφωνικά: 6972092787

– Ηλεκτρονικά: https://www.more.com/seminar/xtizontas-psyxiki-anthektikotita/

– Θέατρο Αλκμήνη καθημερινά 18.00-23.00

Διοργανωτής: ΑΠΡΙΟΡΙ ΑΜΚΕ

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού (PeaR PR Boutique)

Digital Marketing: GRID FOX

Σχετικά με την Απριόρι:

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΑΠΡΙΟΡΙ δραστηριοποιείται από το 2011 αδιαλείπτως στον χώρο του θεάτρου, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο ρεπερτόριο για θεατές κάθε ηλικίας, ενώ πάντα μέρος των εσόδων των παραστάσεων διατίθεται σε κοινωφελείς οργανισμούς.

Πέραν των θεατρικών παραγωγών, η εταιρεία δραστηριοποιείται ποικιλοτρόπως στο χώρο του πολιτισμού (ποίηση, μουσική, εκδηλώσεις) πάντα με βασικό γνώμονα την αγάπη προς το συνάνθρωπο. Τέλος, βασική δράση της ΑΠΡΙΟΡΙ αποτελεί και η οικονομική στήριξη του Νηπιαγωγείου – Δημοτικού Σχολείου St. Agnes, στην πόλη Λούκαγια της Ουγκάντα, δίνοντας σε ορφανά παιδιά πρόσβαση σε μόρφωση, σίτιση και φαρμακευτική περίθαλψη.

About Post Author

You May Also Like

More From Author