Κορονοϊός:31 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Αυξήθηκαν σε 31 τα κρούσμαρα κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό 21 άτομα το γκρουπ που είχαν ταξιδέψει πρόσφατα από την Ηλεία στους Αγίους Τόπους. Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε  ότι ελέγχθηκαν 24 άτομα από το γκρουπ και μόνο τρία δεν έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Οι 9 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Ρίου και οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή. Δύο παρουσιάζουν ήπια πνευμονία, ενώ άλλοι 6 εμφανίζουν ακόμα πιο ήπια συμπτώματα.

Ο 66χρονος, που διαγνώστηκε πρώτος από τους συνταξιδιώτες, είχε προλάβει να έρθει σε επαφή με 400 άτομα πριν γίνει αντιληπτό πως πάσχει από κορονοϊό. Όλα ελέγχονται τώρα.

Όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας. Τα μέτρα που ελήφθησαν στην Αχαΐα, την Ηλεία και τη Ζάκυνθο έχουν σκοπό να καθυστερήσουν τη διασπορά της νόσου.

Πριν από λίγο το Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα ανακοίνωσε πως θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους λόγω κορωνοϊού, την Παρασκευή και το Σάββατο, εξαιτίας ύποπτου κρούσματος. Πιθανότατα πρόκειται για εξωτερική συνεργάτιδα του Πανεπιστημίου, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα στο εξωτερικό στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.

Κλειστό, επίσης, θα παραμείνει σήμερα και αύριο το πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο, για προληπτικούς λόγους όπως ανακοινώθηκε από την πρυτανεία.

Στην ανακοίνωση τονίζεται: «Ανακοινώνεται ότι η λειτουργία του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο αναστέλλεται σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή 5 και 6 Μαρτίου για προληπτικούς λόγους και κατόπιν οδηγιών που έλαβε το Πανεπιστήμιο από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση την Κυριακή 8 Μαρτίου. Όλες οι δραστηριότητες του Ιδρύματος στο Ηράκλειο συνεχίζονται κανονικά».

 

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours