Μετά από έναν πολύ επιτυχημένο πρώτο κύκλο και τη θερμή ανταπόκριση από κοινό και δημοσιογράφους, οι Ιεροί Άνθρωποι θα συνεχίσουν για τέσσερις μόνο ακόμα παραστάσεις στο θέατρο Αργώ. Δευτέρες και Τρίτες 9, 10, 16, 17 Μαρτίου στις 21.00.

Ιεροί Άνθρωποι

Σε ένα κοντινό ή μακρινό  μέλλον, σε μια χώρα γνωστή ή άγνωστη, εκλέγεται η πρώτη τρανσέξουαλ αρχηγός κράτους. Μια συντηρητική ένωση συγγραφέων αναθέτει σε ένα από τα μέλη της να δημιουργήσει ένα έργο τέχνης που θα δοξάζει την πατριαρχία και την ετεροκανονικότητα. Ο συγγραφέας που αναλαμβάνει να εξυμνήσει το Alpha Male οραματίζεται το πιο φιλόδοξο βιβλίο που έγινε ποτέ. Ένα βιβλίο ζωντανό, ένα βιβλίο καμπαρέ, εμπνευσμένο από την περσόνα ενός αρχετυπικού αρσενικού. Του Frank Sinatra. Οι χαρακτήρες που δημιουργεί ασφυκτιούν με αυτό το πλαίσιο και πηγαίνουν κόντρα στη βούληση του δημιουργού τους. Στα σύνορα της πραγματικότητας με την φαντασία, στα σύνορα της ιστορίας με τον μύθο και της ύπαρξης με τη μη ύπαρξη δημιουργούνται οι Ιεροί Άνθρωποι.

collective42zone, μετά την επιτυχημένη διαδρομή της παράστασης Ο Τσέχωφ βωβός; (Θέατρο Από Μηχανής 2018) παρουσιάζει τη νέα της δουλειά. Το σύγχρονο ελληνικό θεατρικό έργο Ιεροί Άνθρωποι, του Ηλία Μαρούτση, σε σκηνοθεσία Esther Andre Gonzalez, στο Θέατρο Αργώ από τις 13 Ιανουαρίου 2020 κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00. (Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.)

Παίζουν: Αντώνης Ιορδάνου, Μίλτος Σαμαράς, Κώστας Χατζηδημητρίου

Μέσα από τη φόρμα του θεάτρου μέσα στο θέατρο, με τις πολλαπλές πραγματικότητες και ταυτότητες, οι Ιεροί Άνθρωποι επιχειρούν μια κατάδυση στα θέματα εξουσίας, διαφορετικότητας και κοινωνικού φύλου, μια διερεύνηση στο πατριαρχικό πρότυπο του κυρίαρχου.

Η παράσταση Ιεροί Άνθρωποι έχει χαρακτηριστικά καμπαρέ. Άλλοτε συνομιλεί με τα κλασικά musicals και άλλοτε με τα σύγχρονα drag show. Μια παράλληλη μουσικοχορευτική performance, εμπνευσμένη ελεύθερα από το φαινόμενο Frank Sinatra, ξεφεύγει από κάθε έλεγχο και βοηθάει στην εξέλιξη της δράσης. Οι ηθοποιοί, παίζουν, τραγουδούν, χορεύουν και επιδίδονται σε ένα παιχνίδι αδιάκοπων μεταμορφώσεων επί σκηνής.

Αποτέλεσμα εικόνας για "Ιεροί Άνθρωποι" Θέατρο Αργώ

Αποτέλεσμα εικόνας για "Ιεροί Άνθρωποι" Θέατρο Αργώ

Συντελεστές

Συγγραφέας: Ηλίας Μαρούτσης

Σκηνοθέτης: Esther Andre Gonzalez

Προσαρμογή έργου: E.A. Gonzalez, Η. Μαρούτσης

Σκηνογράφος – Ενδυματολόγος: Χρήστος Κωνσταντέλλος

Χορογράφος: Κική Μπάκα

Ηχητικό τοπίο: Γιώργος Δούσος

Σχεδιασμός φώτων: Μαρία Αθανασοπούλου

Ηθοποιοί: Αντώνης Ιορδάνου, Μίλτος Σαμαράς, Κώστας Χατζηδημητρίου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αθηναϊς Πόθου

Video artΠαυλίνα Ιωαννίδου

Video fiction: Ζοζεφίνα Μαρκαριάν

Φωτογραφίες: Christos Tzimas

Μακιγιάζ: Κυριακή Μελίδου

Κομμώσεις: Ιουλία Συγριμή

Γραφιστική επιμέλεια: Θεοδοσία Μαρούτση

Voice overΝέστορας Κοψιδάς

Σχεδιασμός λύκου: Μαρία Καλογιάννη

Προσαρμογή κοστουμιών: Ελένη Χατζηδημητρίου

Παραγωγή: collective42zone

www.collective42zone.com

info@collective42.com

+ 30 6939 866476

+ 215 5259632

 

Χώρος: Θέατρο Αργώ,

Διεύθυνση: Ελευσινίων 15 Μεταξουργείο, (σταθμός μετρό Μεταξουργείο).

Τηλ: 210 5201684

Παραστάσεις: Τέσσερις ακόμα παραστάσεις 9, 10, 16, 17 Μαρτίου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00

Διάρκεια Παράστασης: 1 ώρα και 30 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (φοιτητικό), 8 ευρώ (ατέλεια). Ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια.

Κρατήσεις: viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου

https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-argo/ieroi-anthrwpoi/

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Ποιοι είναι οι Ιεροί Άνθρωποι;

Σύμφωνα με τον Ιταλό φιλόσοφο Giorgio Agamben στο αρχαίο Ρωμαϊκό Δίκαιο, Ιερούς, ονόμαζαν τους ανθρώπους που κάθε ελεύθερος πολίτης μπορούσε να σκοτώσει χωρίς να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία. Τους ιερούς οι εκτελεστές της εξουσίας αρνούνταν να τους θυσιάσουν βάσει των επίσημων τελετουργικών τους. Η διπλή ιδιότητα να είναι φονεύσιμοι, χωρίς συνέπειες του νόμου για τον δολοφόνο τους, αλλά ταυτόχρονα ακατάλληλοι να θυσιαστούν καθιστούσε τους, Ιερούς, εξόριστους σε μια γκρίζα ζώνη έξω από τον ανθρώπινο και έξω από τον θρησκευτικό νόμο. Έξω από τη ζωή αλλά ούτε και στον θάνατο. Οι ιεροί ήταν οι πρώτοι ενός νέου είδους κατώτερης ύπαρξης από το οποίο έχει αφαιρεθεί η ανθρώπινη ιδιότητα και στο οποίο δεν αποδίδεται καμία από τις ανθρώπινες αξίες.

Η κολεκτίβα παραστατικών τεχνών 42zone

collective42zone δημιουργήθηκε από τη συνάντηση καλλιτεχνών με μακρά διαδρομή στο χώρο των παραστατικών τεχνών. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κολεκτίβας μεταξύ άλλων βρίσκονται η ανάδειξη του νέου, κυρίως ελληνικού, θεατρικού έργου, η ενασχόληση με θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο πολιτικό, κοινωνικό και φιλοσοφικό προβληματισμό, ο πειραματισμός και η ζύμωση με τεχνικές που εμπλουτίζουν το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και η καλλιέργεια της εξωστρέφειας με στόχο την εξαγωγή των project της στο εξωτερικό.

Στον πυρήνα της κολεκτίβας είναι η σκηνοθέτης Esther Andre Gonzalez, ο σκηνογράφος Χρήστος Κωνσταντέλλος, ο συγγραφέας Ηλίας Μαρούτσης, ο ηθοποιός Κώστας Χατζηδημητρίου και ο ηθοποιός Μίλτος Σαμαράς.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours