Γιώργος Κιμούλης: Αγωγή κατά της Ζέτας Δούκα – Διεκδικεί 1,2 εκατ. ευρώ

Με αγωγές απαντά στις καταγγελίες της Ζέτα Δούκα ο Γιώργος Κιμούλης.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά τις καταγγελίες της Ζέτας Δούκα, για σωματική και λεκτική βία από τον Γιώργο Κιμούλη, πριν από 14 χρόνια στο πλαίσιο συνεργασίας τους, ο ηθοποιός απαντά με δύο αγωγές σε βάρος της ίδιας, καθώς και του Νίκου Ψαρά, της Δώρας Χρυσικού αλλά και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Ζητά μάλιστα από τη μία αποζημίωση 231.227, 80 ευρώ για περιουσιακή βλάβη, την οποία υπέστη μετά τη δημόσια καταγγελία που έκανε η Ζέτα Δούκα σε βάρος του κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης της και από την άλλη, 250.000 ευρώ από την κ. Δούκα και 125.000 ευρώ από την κ. Χρυσικού και τον κ. Ψαρρά (που επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς της), ξεχωριστά, για ηθική βλάβη.

Αγωγή και κατά του ΣΕΗ

Παράλληλα, ο ηθοποιός στράφηκε και κατά του ΣΕΗ και τριών ακόμη μελών του πειθαρχικού του συμβουλίου, ζητώντας να του καταβληθεί αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ από το ΣΕΗ και 50.000 ευρώ από το καθένα από τα τρία μέλη του.

Αυτό γιατί το Σωματείο «αποφάσισε αυτεπάγγελτα την παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο, χωρίς να προηγηθεί καταγγελία της Ζέτας Δούκα». Στην αγωγή του αυτή, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κάνει λόγο για μεροληψία του ΣΕΗ προς το πρόσωπο του, κάνοντας λόγο για σκοπιμότητα και μεθοδευμένη ενέργεια των εναγομένων «να με διαβάλουν, να με εξευτελίσουν, να με εξοντώσουν επαγγελματικά και κυρίως ηθικά, προκειμένου να διασώσουν το αμφίβολο κύρος και να διαφημίσουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τη δήθεν αποτελεσματικότητα και εγκυρότητα της πραγματικά αίολης πειθαρχικής διαδικασίας, ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου το ΣΕΗ, προς ίδιον όφελος των εναγομένων και πάντως εις βάρος μου».

«Ούτε την κλώτσισα ούτε την έβρισα»

Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά ότι χτύπησε την Ζέτα Δούκα στα παρασκήνια της παράστασης, αλλά και πως ουδέποτε άσκησε λεκτική βία. «Ουδείς λόγος υπήρχε για να βρίσω τόσο χυδαία και να χτυπήσω μια γυναίκα μια συνάδελφο και μάλιστα με κλωτσιά στο στέρνο, ενώπιον μάλιστα τρίτων, μετά από την φράση «είσαι ο θιασάρχης, είσαι ο επικεφαλής της παράστασης». Και τούτο αφενός γιατί πράγματι ήμουν και αφετέρου διότι τούτο δε συνιστά μειωτικό της τιμής μου χαρακτηρισμό, ώστε να δικαιολογεί τέτοιο μένος και τέτοιο εκρηκτικό θυμό!

Ουδέποτε έχω δημιουργήσει κλίμα φόβου και απαξίωση σε βάρος της πρώτης των εναγομένων, ουδέποτε έχω βρίσει την πρώτη των εναγομένων, ουδέποτε έχω σκίσει σωματική, λεκτική ή ψυχολογική βία κατά αυτής, ουδέποτε έχω επιδείξει εις βάρος της απάνθρωπη, αντισυναδελφική ή καταχρηστική συμπεριφορά επί σκηνής, ούτε της έχω προκαλέσει οιανδήποτε βλάβη η ζημιά, όπως ψευδώς ισχυρίζεται. Η οποιαδήποτε, δε, στιγμιαία ένταση στη σχέση μας στο πλαίσιο της δουλειάς μας, ουδέποτε υπερέβη τα ανεκτά από τον μέσο άνθρωπο όρια του και ουδέποτε ανέπτυξα ο ίδιος καταχρηστικές, παρενοχλητικές και συμπεριφορές εκτός των ορίων του νομού», υποστήριξε ο Γιώργος Κιμούλης.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours