Νέο βίντεο από το Κίεβο “ανέβασε” νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, επαναλαμβάνοντας πως ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να μάχεται και δεν θα παραδώσει τα όπλα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι λέει πως “είμαι εδώ” “είναι η δική μας γη, η δική μας χώρα, τα δικά μας παιδιά”.

“Είμαι εδώ. Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα. Θα υπεραμυνθούμε της χώρας μας, γιατί τα όπλα μας είναι η αλήθεια μας και η αλήθεια είναι ότι αυτή είναι η δική μας γη, η δική μας χώρα, τα δικά μας παιδιά – και θα τα προστατέψουμε όλα. Αυτό είναι όλο. Αυτά ήθελα να σας πω. Δόξα στην Ουκρανία!”, ανέφερε στο μήνυμά του.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ο Ζελένσκι απαντώντας στην πρόταση των Αμερικανών να τον φυγαδεύσουν από το Κίεβο εκείνος απάντησε πως “ο πόλεμος είναι εδώ. Χρειάζομαι πολεμοφόδια, όχι μεταφορικό μέσο”.

Οπως έγινε γνωστό νωρίτερα οι ΗΠΑ προσέφεραν στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι τρόπο να διαφύγει από τη χώρα, αλλά εκείνος αρνήθηκε. “Σύμφωνα με τον Αμερικάνο αξιωματούχο των υπηρεσιών πληροφοριών, ο Ζελένσκι είπε πως “η μάχη είναι εδώ” και ζήτησε αντιαρματικά πυρομαχικα, και όχι μεταφορά”, γράφει το AP.

Το Κίεβο άντεξε το χθεσινό βράδυ μαχών και παραμένει, μέχρι στιγμής, υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας. Ωστόσο, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν το “σφυροκόπημα”.

Πηγή:thetoc.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours