Εδώ και πολλά χρόνια η γειτονιά του Παγκρατίου παραμένει η πιο σταθερή “πιάτσα” για τις εξόδους μας στο κέντρο. Τη στιγμή που άλλες περιοχές αγωνίζονται να διατηρηθούν στο προσκήνιο, το Παγκράτι σφύζει από ζωή. Στα στενάκια του που ακόμα κρατούν μια δόση από τη γοητεία της παλιάς Αθήνας ξεπετάγονται συνεχώς νέα και πολύ δημιουργικά conceptάκια. Αμέτρητοι Αθηναίοι -και μη- διασχίζουν καθημερινά τους δρόμους του και κάθονται σε τραπεζάκια που έχουν στηθεί στα πεζοδρόμια έξω από τα μαγαζιά. Και ο λόγος που έχει κρατήσει σταθερά τον κόσμο του τόσα χρόνια είναι απλός και αρκετός: Το Παγκράτι ξέρει να τρώει και να περνάει καλά.
Ψάχνοντας μικρούς νέους και παλιούς γευστικούς θησαυρούς, βρήκαμε το Yoshi, ένα ιαπωνικό streetfood μαγαζί στην πλατεία του Προφήτη Ηλεία, που είναι μια από τις πιο κεντρικές πλατείες του Παγκρατίου. Το Yoshi είναι δημιούργημα μερικών καλοφαγάδων που αναζητούσαν “καλό και γευστικό σούσι” στην περιοχή, αλλά από όπου και αν έτρωγαν, πάντα κάτι τους έλειπε. Κάτι στη γεύση. Κάτι στην ποικιλία. Κάτι στην εφευρετικότητα. Κάτι στο στήσιμο.
Για να δοκιμάσεις τους japanese πειρασμούς του Yoshi είτε από κοντά, είτε στο σπίτι σου πάτα εδώ
Το Yoshi λοιπόν, δημιουργήθηκε για να γεμίσει αυτό το κενό και να προσφέρει μια αυθεντική και πλούσια γευστική εμπειρία, κάνοντας αλχημείες με παραδοσιακά στοιχεία και τεχνοτροπίες της ιαπωνικής κουζίνας και σύγχρονες πινελιές, που φυσικά είναι πιο κοντά στις ελληνικές γεύσεις. Η λέξη “Yoshi” στα ιαπωνικά συμβολίζει το ”καλό” και το ”σεβαστό” και αντικατοπτρίζει την αφοσίωση της ομάδας του Yoshi στην ποιότητα και στην αυθεντικότητα των γεύσεων της.
Σούσι, noodles, αλλά και άλλα πιάτα της street japanese κουζίνας θα βρεις στο Yoshi. Βρες το κατάστημα στον χάρτη ή παράγγειλε μέσω efood και wolt εδώ
Παρόλο που στο Παγκράτι βρίσκεται από το 2023, έχει αποκτήσει πολλούς κι φανατικούς οπαδούς. Για να απολαύσεις το φαγητό του, μπορείς είτε να το ζήσεις “αλά Παγκράτι”, αράζοντας στα τραπεζάκια που έχει έξω στο πεζοδρόμιο, τρώγοντας μέσα από χάρτινα -πολύ περιποιημένα- κουτιά το σούσι σου, τα noodles σου ή ό,τι άλλο επιλέξεις, είτε να πάρεις το φαγητό στο “χέρι” και να συνεχίσεις τη βόλτα σου στο Παγκράτι, είτε φυσικά να παραγγείλεις ό,τι θέλεις στο σπίτι.
Όλα φτιάχνονται εκείνη τη στιγμή μπροστά στα μάτια σου στην ανοικτή κουζίνα τους με πραγματική αφοσίωση από τους σεφ, χρησιμοποιώντας ολόφρεσκα υλικά και διαλεγμένα ψάρια, ώστε το καθένα να προσφέρει το 100% της γεύσης του στην κάθε συνταγή.
Όλα φτιάχνονται εκείνη τη στιγμή στην open kitchen του Yoshi. Για να παραγγείλεις από e-food & wolt ή να βρεις το Yoshi στον χάρτη, πάτα εδώ
Τι να δοκιμάσεις;
Κατά την επίσκεψή μας στο Yoshi, μπορούμε να πούμε ότι το σούσι του μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Ανάμεσα σε αυτά που ξεχωρίσαμε ήταν σίγουρα το Suzuki Roll, που συνδυάζει την απαλή κρέμα τυριού με την κρεμώδη υφή του αβοκάντο, την τραγανή φρεσκάδα των σπαραγγιών, και ολοκληρώνεται με φρέσκο καψαλισμένο λαβράκι, αλλά και το Raibow, που πραγματικά είναι ένα γευστικό ουράνιο τόξο. Συνδυάζει καταπληκτικά ταρτάρ καβουριού, σολομό, τόνο, λαβράκι και γαρίδα με αγγούρι, πολύχρωμο tobiko και japanese mayo. Η αρμονία των θαλασσινών γεύσεων είναι απλά εκπληκτική, δημιουργώντας μια πλούσια παλέτα από διαφορετικές, αλλά συμπληρωματικές γεύσεις.
“Κάθε μέρα είναι μέρα για σούσι!” λένε στο Yoshi και θα συμφωνήσουμε! Για να παραγγείλεις από e-food & wolt ή να βρεις το Yoshi στον χάρτη, πάτα εδώ
Επίσης, ξεχωρίσαμε και το Taru Maguro Roll για την ακραία νοστιμιά του. Μια γενναιόδωρη μερίδα τηγανητής γαρίδας συνδυάζεται ιδανικά με κρέμα τυριού και το δροσερό αγγούρι και τον ψιλοκομμένο τόνο, ενώ απογειώνεται με το chilli garlic και το τραγανό κρεμμύδι.
Για όσους αγαπούν τα σούσι με γαρίδες tempura προτείνουμε σίγουρα και το Dragon, μια αριστοτεχνική σύνθεση των τραγανών γαρίδων tempura, εμπλουτισμένη με μια διακριτική πικάντικη γεύση από το chili, το φρέσκο κρεμμυδάκι και μια λεπτή νότα από την garlic mayo. Η πολυπλοκότητα της γεύσης ενισχύεται από την προσθήκη κομματιών από χέλι, αλλά και δύο εκρηκτικά νόστιμες sauce, την unagi και τη sriracha sauce.
Στο Yoshi θα βρεις πολλούς και διαφορετικούς συνδυασμούς σε σούσι, που πραγματικά αν δοκιμάσεις έστω ένα κομμάτι, δε θα μπορείς να σταματήσεις. Για να παραγγείλεις από e-food & wolt ή να βρεις το Yoshi στον χάρτη, πάτα εδώ
Για όσους προτιμούν τα καυτερά το Spicy Lava Roll είναι μια αναμφίβολα καλή επιλογή. Ένα πικάντικο mix καβουριών αναμιγνύεται με τραγανό αγγούρι, κρεμώδες αβοκάντο και φρέσκο καρότο, δημιουργώντας μια εξαιρετικά ισορροπημένη και ενδιαφέρουσα γευστική εμπειρία. Τα chips κρεμμυδιού προσδίδουν μια επιπλέον τραγανή υφή, ενώ η togarashi sauce ολοκληρώνει το πιάτο με μια ανεπανάληπτη γευστική έκρηξη.
Πέρα από το φαγητό, στο Yoshi μας ενθουσίασαν οι συσκευασίες που συνδυάζουν ωραίο design, τέλειες αποχρώσεις και την απόλυτη οργάνωση, ώστε να μην μπλέκονται οι γεύσεις μεταξύ τους. Για να δοκιμάσεις πάτα εδώ
Από πιάτα προτείνουμε το Katsu Tori που είναι φρεσκοπαναρισμένο κοτόπουλο που τηγανίζεται σε τέλεια θερμοκρασία, αποκτώντας μια τραγανή και χρυσαφένια εξωτερική επιφάνεια, ενώ στο εσωτερικό παραμένει ζουμερό και μαλακό και συνοδεύεται με σαλάτα τραγανή και δροσερή japanese cοleslaw σαλάτα, tonkatsu sauce και japanese mayo, αλλά και το Bulgogi Ground Beef. Πρόκειται για ένα πληθωρικό μπολ ρυζιού, το οποίο σερβίρεται με εξαιρετικά μαριναρισμένο μοσχάρι, προσφέροντας μια γεύση που συνδυάζει την πλούσια και εύγευστη παράδοση της ασιατικής κουζίνας. Το μυστικό της εκπληκτικής γεύσης του βρίσκεται στη μαρινάδα του μοσχαριού, η οποία περιέχει μια ποικιλία από ασιατικά μπαχαρικά και σάλτσες, δίνοντας στο κρέας ένα βαθύ, πλούσιο και ελαφρώς γλυκό αρωματικό προφίλ. Το μοσχάρι μαγειρεύεται σε τέλειο βαθμό, γίνεται απαλό και σαρκώδες, και αναμιγνύεται με το αρωματικό ρύζι. Το πιάτο συμπληρώνεται με ένα τηγανητό αυγό, το οποίο όταν σπάσει, διαχέει τον κρόκο του στο ρύζι και το κρέας, δημιουργώντας μια επιπλέον διάσταση γεύσης που ισορροπεί άψογα το πιάτο.
Στα αριστερά το Katsu Tori. Είναι μπουκιά και εθισμός. Για να το δοκιμάσεις πάτα εδώ
Εξαιρετικά ήταν και τα bao buns του Yoshi – με αγαπημένα μας εκείνα με το κοτόπουλο και τις γαρίδες. Η ζύμη απίστευτα αφράτη και μαλακή, σαν μικρά συννεφάκια γεμάτα νοστιμιές. Τα κύρια συστατικά, όπως το crispy κοτόπουλο, οι γαρίδες, το charsiu χοιρινό και τα κομματάκια μοσχαριού, ενισχύονται με λεπτά αρωματικά και φρέσκα συνοδευτικά, όπως τραγανά λαχανικά και πλούσιες σάλτσες που πάνε τη γεύση “σε άλλο επίπεδο”.
Το Yoshi έχει γίνει στέκι. Για να το επισκεφτείς θα το βρεις στον χάρτη εδώ
Φυσικά για όσους προτιμούν τα noodles τους. Φτιάχνονται με διάφορα λαχανικά όπως λάχανο, καρότο, κρεμμύδι και μια ιδιαίτερη Yoshi sauce, που είναι μια ειδικά διαμορφωμένη σάλτσα που ενώνει τις γεύσεις και δίνει ένα απαλό και γευστικά πλούσιο αποτέλεσμα και έπειτα επιλέγεις αν θες να προσθέσεις κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό ή γαρίδες.
Πεντανόστιμο ήταν και το τηγανητό ρύζι και τα noodles. Δοκιμάστε τα πιάτα του Yoshi εδώ
Το Yoshi στο Παγκράτι, με τις απλές του γραμμές και την ανεπιτήδευτη κουζίνα του, έχει γίνει πλέον το νέο στέκι για όσους αναζητούν την αυθεντική ιαπωνική γεύση στην πόλη. Μικρό και πάντα φιλόξενο, το Yoshi είναι εκείνο το μέρος όπου ενώνει καταπληκτικά τις ασιατικές γεύσεις με εκείνες της Δύσης με τέτοιο τρόπο που ό,τι και αν δοκιμάσεις, θα το νιώσεις οικείο και ταυτόχρονα ξεχωριστό.
More Info:
Πλατεία Προφήτη Ηλεία 5, Αθήνα
Για να παραγγείλεις από e-food & wolt ή να βρεις το Yoshi στον χάρτη, πάτα εδώ