Το TasteAtlas δημοσίευσε τη νέα του λίστα με τα καλύτερα επιδόρπια με τυρί στον κόσμο, αναδεικνύοντας για ακόμη μία φορά την ελληνική κουζίνα, που έχει σταθερά ξεχωριστή θέση.
Τα τρία ελληνικά γλυκά στη λίστα
Στην τέταρτη θέση συναντάται η μελόπιτα, η παραδοσιακή λιχουδιά της Σίφνου που συνδυάζει φρέσκια μυζήθρα, αυγά και μέλι. Ψήνεται συνήθως στρογγυλή, χωρίς βάση, και σερβίρεται με κανέλα και μέλι.
Στη δέκατη θέση βρίσκεται η σφακιανόπιτα, η γνωστή κρητική πίτα που ζυμώνεται με μαλακό τυρί τυρόγαλου και λίγη τσικουδιά, ανοίγεται σε λεπτό φύλλο σαν κρέπα και τηγανίζεται μέχρι να γίνει χρυσαφένια και τραγανή.
Λίγο πιο κάτω, στη δέκατη πέμπτη θέση, συναντώνται τα καλιτσούνια ή σκαλτσούνια, επίσης από την Κρήτη. Αυτά τα μικρά σνακ έχουν γέμιση από μυζήθρα και σε γλυκές εκδοχές αρωματίζονται με κανέλα και λεμόνι, ενώ στις αλμυρές εμπλουτίζονται με σπανάκι.
Τα κορυφαία τυρένια γλυκά διεθνώς
Σύμφωνα με το TasteAtlas, την πρώτη θέση καταλαμβάνει το Sernik από την Πολωνία, ακολουθούν το κιουνεφέ από την Αίγυπτο, το Rasmalai από την Ινδία, το βάσκικο cheesecake από την Ισπανία και το New York-style cheesecake από τις ΗΠΑ.
Στη λίστα βρίσκονται ακόμη το Käsekuchen από τη Γερμανία, το Míša řezy από την Τσεχία, το ιαπωνικό cheesecake, αλλά και το Mel i Mató από την Καταλονία, αποδεικνύοντας τη μεγάλη ποικιλία χρήσης του τυριού στα γλυκά πιάτα παγκοσμίως.

