Τα μαγαζιά στην Αθήνα που φροντίζουν για την ποιότητα του παγωτού τους και –ευτυχώς για εμάς– το στέλνουν σπίτι.

ΜΑΡΩ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ

Στην εποχή μας, ό,τι και αν θελήσεις έρχεται σπίτι σου με ένα κλικ. Το ντελίβερι αποτελεί πλέον καθημερινή συνήθεια, με τις γνώριμες πλατφόρμες να ανοίγουν όλο και περισσότερο το χιλιομετρικό εύρος τους (με μεγαλύτερο αντίτιμο, φυσικά), δίνοντας πολλές περισσότερες επιλογές. Κάπως έτσι, το να παραγγείλεις παγωτό την ώρα που το λιγουρεύεσαι είναι αρκετά εύκολο.

Παρόλο που ακούγεται επίφοβο να φτάσει ακέραια μια παγωμένη λιχουδιά στο σπίτι σου, τα παγωτατζίδικα φροντίζουν για τις κατάλληλες συσκευασίες μεταφοράς προκειμένου να φτάσει ακέραιο. Σε περίπτωση που συμβεί το αντίθετο, καλύτερα να αποφύγεις την κατανάλωσή του και να ενημερώσεις το κατάστημα.Unmute

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, όταν αγοράζεις χύμα παγωτό, πρέπει να γνωρίζεις καλά και να εμπιστεύεσαι το εργαστήριο που το παρασκευάζει. Οι κανόνες υγιεινής και καθαριότητας πρέπει να τηρούνται αυστηρά.

Αντίστοιχα, οι ειδικοί καταψύκτες όπου φυλάσσονται τα τυποποιημένα παγωτά, δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένοι στον ήλιο, να είναι υπερβολικά γεμάτοι ή να περιέχουν άλλα προϊόντα, εκτός από παγωτά. Πρέπει να είναι σχολαστικά καθαροί και να έχουν θερμοκρασία κάτω από -18°C.

Πίσω τώρα στο δροσιστικό έδεσμα. Υπάρχουν μαγαζιά στην Αθήνα που φροντίζουν για την ποιότητα του παγωτού τους και –ευτυχώς για εμάς– παρέχουν τον τρόπο για να φτάσει στο σπίτι μας.

Αν μένεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, οι επιλογές είναι αρκετές. Τώρα είναι ιδανική εποχή για να δροσιστείς με τα σορμπέ του Django Gelato, (Κουκάκι) τα οποία φτιάχνονται αποκλειστικά με φρέσκα φρούτα εποχής και ζάχαρη. Το παγωτό έρχεται σε συσκευασία φελιζόλ με ειδικό κάλυμμα που προστατεύει το περιεχόμενο και μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξή σου.

παγωτόOneMan

Χειροποίητο παγωτό σε είκοσι γεύσεις βρίσκεις στον Άραξο (Εξάρχεια). Πρώτο και καλύτερο το γιαούρτι (που φτιάχνεται παραδοσιακά στην τσαντίλα) αγριοκέρασο και βατόμουρο. Ανάμεσα στα δημοφιλή είναι επίσης, το καραμελωμένο αμύγδαλο με καβουρδισμένο ξηρό καρπό ως βάση αλλά και ολόκληρα κομμάτια, το φιστίκι και η σοκολάτα.

Το Epik Gelato (πλατεία Μαβίλη) ενδείκνυται για cocktail παγωτού, το οποίο έρχεται σε ατομική, πλαστική συσκευασία για να το απολαύσεις τη στιγμή της παραγγελίας. Αν πάλι προτιμήσεις κλασικό παγωτό, η μεταφορά γίνεται στη γνώριμη συσκευασία φελιζόλ.

Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography

Το φημισμένο εκμέκ (με παγωτό καϊμάκι, αληθινή σαντιγί, ξηρούς καρπούς και σιρόπι βύσσινο στη σπέσιαλ εκδοχή) που φτιάχνουν στη Χαρά (Πατήσια) έρχεται σπίτι σου. Οι μερίδες μεταφέρονται σε σκεύος αλουμινίου, και δεδομένου ότι το γλυκό στήνεται τη στιγμή της παραγγελίας, καλό είναι να το απολαύσεις αμέσως με το που έρθει.

Εάν, πάλι, μένεις στα βόρεια προάστια, απολαμβάνεις στη βεράντα του σπιτιού σου τα σπέσιαλ παγωτά από τον Βάρσο (Κηφισιά). Όλα φτιάχνονται με φρέσκο αγελαδινό γάλα εκτός από το καϊμάκι για το οποίο χρησιμοποιείται πρόβειο.

Με παράδοση στην τυροκομία από το 1969, το Γαλακτοπωλείον Δημητρίου χρησιμοποιεί το δικό του γάλα για την παρασκευή παγωτού. Φράουλα, γιαούρτι, βανίλια Μαδαγασκάρης, φιστίκι με καραμελωμένα φιστίκια, gianduja, σοκολάτα με κομματάκια σοκολάτας και καϊμάκι με αιγοπρόβειο γάλα είναι ανάμεσα στις γεύσεις που μπορείς να παραγγείλεις από ατομικό μέγεθος μέχρι συσκευασία του ενός κιλού.

Με καταστήματα σε όλη την Αθήνα, σίγουρα θα βρεις ένα να σε εξυπηρετεί.

Πηγή:oneman.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author