Αυτές οι ραβδώσεις τυριού λεμονιού καλυμμένες με γλυκό σάλτσα από κράνμπερι είναι τέλειες!
Χρόνος Προετοιμασίας:
15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος:
55 λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
1 ώρα 10 λεπτά
Μερίδες:
Συστατικά
1 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακωμένο
1 (8 ουγγιές) πακέτο τυρί κρέμα
1 (14 ουγγιές) κονσέρβα γλυκού ζαχαρωμένου γάλακτος
¼ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάξ
1 (16 ουγγιές) κονσέρβα σάλτσας από ολόκληρα μούρα μύρτιλλου
Οδηγίες
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 350 βαθμούς Φαρενάιτ (175 βαθμούς Κελσίου).
Ανακατέψτε το αλεύρι, τη βρώμη και 3/4 φλυτζανιού καστανή ζάχαρη σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει θρυμματιστό. Κρατήστε 1 1/2 φλυτζάνι από αυτό το μείγμα και πιέστε το υπόλοιπο μείγμα στον πάτο ενός ταψιού 9×13 ιντσών.
Ψήστε τη βάση στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, χτυπήστε το τυρί κρέμα με γάλα εβαπορέ σε ένα μικρό μπολ μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στη βάση. Ρίξτε τη σάλτσα κράνμπερι σε ένα μικρό μπολ και προσθέστε άμυλο καλαμποκιού και καστανή ζάχαρη. Ρίξτε πάνω από την στρώση του τυριού κρέμα. Πασπαλίστε την κορυφή με το κρατημένο μείγμα της βάσης.
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι η κορυφή να γίνει χρυσή, περίπου 35 έως 40 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε σε μπάρες. Αποθηκεύστε καλυμμένο στο ψυγείο.