Είναι δύσκολο να ξεπεράσεις την αλμυρή, πλούσια γεύση της γαλλικής κρεμμυδόσουπας. Παρόλο που η σούπα παραδοσιακά απαιτεί πολύτιμο χρόνο για να γίνει, συχνά σερβίρεται ως ορεκτικό, καθώς δεν είναι αρκετά χορταστική για να χρησιμεύσει ως κύρια.
Γι’ αυτό έφτιαξα αυτό το γαλλικό κοτόπουλο κρεμμυδιού. Παίρνει τις γεύσεις της γαλλικής κρεμμυδόσουπας και τη μετατρέπει σε ένα χορταστικό κυρίως πιάτο. Επιπλέον, χρειάζονται πάνω από 30 λεπτά για να φτιαχτεί. Σερβίρετε με ψωμί κρούστας ή πάνω από ζυμαρικά ή πουρέ πατάτας και το δείπνο σερβίρεται.
Το κόλπο για γρήγορα καραμελωμένα κρεμμύδια
Τα καραμελωμένα κρεμμύδια χρειάζονται πολλά χρόνια για να γίνουν. Αυτή η συνταγή προσθέτει λίγη καστανή ζάχαρη στα κρεμμύδια και σας ζητά να τα ανακατέψετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για να επιταχύνετε τη διαδικασία καραμελοποίησης. Αυτό σημαίνει ότι θα καταλήξετε να ανακατεύετε τα κρεμμύδια για περίπου 10 λεπτά, αντί για έως και 40 λεπτά.
Simply Recipes / Frank Tiu
Συστατικά
- 5 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, χωρισμένα
- 1 1/4 κιλά φιλέτα στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα
- 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι kosher, χωρισμένο
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι, μοιρασμένο, και περισσότερο για γαρνίρισμα
- 1 μεγάλο γλυκό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες (περίπου 3 κούπες)
- 1 κουταλιά της σούπας ανοιχτή καστανή ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1κούπα ζωμός βοείου κρέατος
- 2 κουταλιές της σούπας Σάλτσα Worcestershire
- 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι, συν περισσότερα για γαρνίρισμα
- 4 ουγγιές Ελβετικό τυρί, τριμμένο (περίπου 1 φλιτζάνι)
Μέθοδος
Μαγειρέψτε το κοτόπουλο:
Λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα μέτριο (περίπου 10 ιντσών) τηγάνι κατάλληλο για φούρνο σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε παντού τα φιλέτα κοτόπουλου με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
Προσθέστε το κοτόπουλο σε μια ομοιόμορφη στρώση στο τηγάνι. Μαγειρέψτε, γυρίζοντας όσο χρειάζεται, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, περίπου 6 λεπτά συνολικά. Βγάζετε από το τηγάνι, βάζετε σε πιατέλα και αφήνετε στην άκρη. Δεν πειράζει αν δεν ψηθούν – θα τελειώσουν το μαγείρεμα αργότερα. Μην σκουπίζετε το τηγάνι καθαρό.
Simply Recipes / Frank Tiu
- Προθερμάνετε το κοτόπουλο:Προθερμαίνουμε τον φούρνο να ψηθεί με μια σχάρα περίπου 6 ίντσες μακριά από την πηγή θερμότητας.
- Μαγειρέψτε τα κρεμμύδια:Στο ίδιο τηγάνι, λιώστε τις υπόλοιπες 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και τη ζάχαρη και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά τα κρεμμύδια, περίπου 10 λεπτά.Simply Recipes / Frank TiuSimply Recipes / Frank Tiu
- Φτιάξτε τη σάλτσα:Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, για 1 λεπτό. Ρίξτε σταδιακά το ζωμό και τη σάλτσα Worcestershire μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το θυμάρι και το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι.Simply Recipes / Frank TiuSimply Recipes / Frank Tiu
- Ολοκληρώστε το μαγείρεμα του κοτόπουλου:Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι σε ομοιόμορφη στρώση και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας και γυρίζοντας συχνά το κοτόπουλο, μέχρι να πήξει η σάλτσα και να τοποθετηθεί ένα θερμόμετρο στην πιο παχιά μερίδα του κοτόπουλου στους 165°F, περίπου 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.Simply Recipes / Frank Tiu
- Ψήνουμε και σερβίρουμε:Πασπαλίζουμε από πάνω με τυρί. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί, για 3 με 5 λεπτά. Γαρνίρουμε με επιπλέον πιπέρι και θυμάρι και σερβίρουμε.Simply Recipes / Frank TiuSimply Recipes / Frank TiuSimply Recipes / Frank Tiu