Αν σας αρέσουν τα κανελόνια όπως εμάς, καλά θα κάνετε να δοκιμάσετε κι αυτήν την εκδοχή. Βέβαια τα ζυμαρικά αυτά δεν είναι κανελόνια, λέγονται Raccheri rigati αλλά αν δεν μπορείτε να βρείτε, τότε και τα κανελόνια μια χαρά μπορούν να τα αντικαταστήσουν. Γεμισμένα με νόστιμο κρεατάκι που λιώνει στο στόμα και μέσα σε πλούσια σάλτσα ντομάτας. Με τραγανή επιφάνεια όπου λιώνει το κεφαλοτύρι και τους δίνει υπέροχη νοστιμιά. Βέβαια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα τυριά που λιώνουν και “τσιχλώνουν” για ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Φανταστείτε την πρώτη μπουκίτσα, ζουμερή και συγχρόνως κρατσανιστή, τόσο απολαυστική και απίστευτα λαχταριστή. Ένα φαγάκι ονειρεμένο!
Τι θα χρειαστούμε…
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 μέτρια καρότα
- 1 κλωνάρι σέλερι
- 1 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
- 1 φλ. κονκασέ
- 1 δαφνόφυλλο
- 5 κόκκους μπαχάρι
- Αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη
- 1/2 πακέτο Raccheri rigati
- 1,5 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Πώς θα τα φτιάξουμε…
Κόβουμε το κρέας σε λεπτές φέτες και μετά σε κομμάτια. Το πλένουμε και το σκουπίζουμε καλά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα γύρω γύρω.
Βγάζουμε το κρέας, το αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Κόβουμε το καρότο και το σέλερι σε μικρά κομμάτια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για πέντε λεπτά ακόμη.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ και τον σοτάρουμε κι αυτόν για ένα λεπτό.
Σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε το κονκασέ.
Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, τους κόκκους μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη. Σκεπάζουμε το κρέας με ζεστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με 2 περίπου φλιτζάνια σάλτσα.
Κρατάμε τη σάλτσα στην άκρη και βάζουμε το κρέας σε μια πιατέλα μαζί με λίγη από τη σάλτσα, έτσι ώστε να γίνει μια ζουμερή γέμιση, όχι μόνο στεγνό κρέας. Με δύο πιρούνια χωρίζουμε τις ίνες του και το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε 1 φλ. κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
Μέχρι να κρυώσει βράζουμε τα Paccheri σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε κι αυτά να κρυώσουν για να μπορούμε να τα πιάσουμε.
Σ΄ένα ταψάκι ρίχνουμε τη σάλτσα που κρατήσαμε. Γεμίζουμε τα Racceri και τα τοποθετούμε πάνω από τη σάλτσα. Τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C στις αντιστάσεις για 15 λεπτά και μετά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να λιώσει το κεφαλοτύρι και να ξεροψηθούν ελαφρώς.
Τι να προσέξετε…
- Σημαντικό ρόλο για την επιτυχία του φαγητού παίζει το κομμάτι του κρέατος που θα επιλέξετε. Ένα στεγνό και άπαχο κρέας δεν θα δώσει τα ίδια αποτελέσματα. Ένα κομμάτι με κολλαγόνο όπως το ποντίκι είναι η τέλεια επιλογή. Αν δεν σας αρέσει, μπορείτε να ζητήσετε από τον κρεοπώλη σας το πάνω μέρος από το ποντίκι που δεν έχει τόσο “ζελέ”. Άλλη ωραία επιλογή είναι το χτένι και το καπάκι.
- Κάτι που θα παίξει ρόλο στην ισορροπία του πιάτου είναι να μην παραγεμίσετε τα Raccheri. Δεν υπάρχει λόγος να καλύψετε όλο τον χώρο από το εσωτερικό τους με κρέας. Θα υπερισχύει και θα κρύβει τη γεύση του ζυμαρικού.
- Προσοχή στο αλάτι που θα ρίξετε στο κρέας. Να έχετε στο νου σας ότι θα προσθέσετε και στη γέμιση, κεφαλοτύρι.
Καλή επιτυχία!
Νανά…
Πηγή:cookeatup.com
+ There are no comments
Add yours