Κεκάκια με γεύση καφέ που σίγουρα θα δοκιμάσετε.

#tsoulotip: Αλευροβουτυρώνουμε τις θήκες για τα muffins για να μπορέσουμε να τα ξεφορμάρουμε πιο εύκολα.

ΤΕΜΑΧΙΑ 14
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 20Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5

ΥΛΙΚΑ

Για τα muffins:

280 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

150 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

110 γρ. βούτυρο, λιωμένο

100 γρ. δάκρυα σοκολάτας

1 αυγό, large

240 ml γάλα, πλήρες

2+½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 κ.σ. καφέ φίλτρου, σε σκόνη

1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

½ κ.γ. αλάτι

 

Για την επικάλυψη:

900 γρ. τυρί κρέμα

50 γρ. δάκρυα σοκολάτας

1 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική

½ κ.γ. καφέ φίλτρου, σε σκόνη

½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

 

Για το σερβίρισμα:

Φουντούκι, τριμμένο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Εκτέλεση για τα muffins: Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γάλα, το βούτυρο, το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2. Έπειτα, σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα, τον καφέ φίλτρου, τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
3. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε τα στερεά στο μπολ με τα υγρά συστατικά και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
4. Ύστερα, αλευροβουτυρώνουμε 14 φόρμες για muffin, αδειάζουμε το μείγμα σε αυτές και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 17-20 λεπτά.
5. Μόλις είναι έτοιμα, αποσύρουμε τα muffins από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
6. Εκτέλεση για την επικάλυψη: Αδειάζουμε στο multi το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τον καφέ φίλτρου, το εκχύλισμα βανίλιας, τα δάκρυα σοκολάτας και τα χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
7. Τέλος, ξεφορμάρουμε τα muffins, τα στολίζουμε με την επικάλυψη που δημιουργήσαμε, πασπαλίζουμε με φουντούκι και σερβίρουμε.
Πηγή:giorgostsoulis.com

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours