Μία συνταγή της Ντίνας Νικολάου με πλούσια διατροφική αξία και αλλά και υπέροχη γεύση!
ΥΛΙΚΑ
- 4 χωριάτικα φύλλα
- 60 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο
- 1 μικρή γλυκοπατάτα, πορτοκαλί
- 1 μικρή γλυκοπατάτα, κόκκινη
- 1 μήλο κόκκινο
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
- 15 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας σουσάμι
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένω καλά τις πατάτες και τις βάζω σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό.
- Αλατίζω και βράζω τις πατάτες για 20 λεπτά.
- Τις ρίχνω σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνω να κρυώσουν ώστε να μπορώ να τις πιάσω.
- Τις κόβω σε λεπτές φετούλες. Πλένω το μήλο και το κόβω (μαζί με τη φλούδα) σε λεπτές φέτες.
- Κόβω την πιπεριά σε στρογγυλές, λεπτές ροδέλες.
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
- Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου.
- Βουτυρώνω ένα ένα τα χωριάτικα φύλλα και τα βάζω το ένα πάνω στο άλλο.
- Με ένα μεγάλο τσέρκι (28-30 εκ.) κόβω ένα δίσκο από τα φύλλα και τον μεταφέρω στη λαμαρίνα.
- Βάζω το τυρί κρέμα σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω να αφρατέψει.
- Αδειάζω τη μισή ποσότητα του τυριού στο δίσκο και απλώνω αφήνοντας ένα περιθώριο περίπου 3 εκατοστά από την περιφέρεια.
- Παίρνω όσα κομμάτια φύλλων έχουν περισσέψει και τα στρώνω επάνω στο τυρί.
- Στρώνω σε σειρά τα λαχανικά και το μήλο.
- Βάζω το υπόλοιπο τυρί στο κέντρο και πασπαλίζω με το δυόσμο και το σουσάμι.
- Ραντίζω με όσο βούτυρο έχει απομείνει και ψήνω στο φούρνο για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα και να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Σερβίρω την galette ζεστή.