ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Galette με γλυκοπατάτες, μήλο, τυρί κρέμα και δυόσμο

Μία συνταγή της Ντίνας Νικολάου με πλούσια διατροφική αξία και αλλά και υπέροχη γεύση!

Βαθμολογία 5.0/5  Μερίδες: 4  Χρόνος προετοιμασίας:   Χρόνος Μαγειρέματος: 

ΥΛΙΚΑ

  • 4 χωριάτικα φύλλα
  • 60 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 1 μικρή γλυκοπατάτα, πορτοκαλί
  • 1 μικρή γλυκοπατάτα, κόκκινη
  • 1 μήλο κόκκινο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 15 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένω καλά τις πατάτες και τις βάζω σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό.
  2. Αλατίζω και βράζω τις πατάτες για 20 λεπτά.
  3. Τις ρίχνω σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνω να κρυώσουν ώστε να μπορώ να τις πιάσω.
  4. Τις κόβω σε λεπτές φετούλες. Πλένω το μήλο και το κόβω (μαζί με τη φλούδα) σε λεπτές φέτες.
  5. Κόβω την πιπεριά σε στρογγυλές, λεπτές ροδέλες.
  6. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
  7. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου.
  8. Βουτυρώνω ένα ένα τα χωριάτικα φύλλα και τα βάζω το ένα πάνω στο άλλο.
  9. Με ένα μεγάλο τσέρκι (28-30 εκ.) κόβω ένα δίσκο από τα φύλλα και τον μεταφέρω στη λαμαρίνα.
  10. Βάζω το τυρί κρέμα σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω να αφρατέψει.
  11. Αδειάζω τη μισή ποσότητα του τυριού στο δίσκο και απλώνω αφήνοντας ένα περιθώριο περίπου 3 εκατοστά από την περιφέρεια.
  12. Παίρνω όσα κομμάτια φύλλων έχουν περισσέψει και τα στρώνω επάνω στο τυρί.
  13. Στρώνω σε σειρά τα λαχανικά και το μήλο.
  14. Βάζω το υπόλοιπο τυρί στο κέντρο και πασπαλίζω με το δυόσμο και το σουσάμι.
  15. Ραντίζω με όσο βούτυρο έχει απομείνει και ψήνω στο φούρνο για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα και να μαλακώσουν οι πατάτες.
  16. Σερβίρω την galette ζεστή.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *