Τα Χριστούγεννα είναι χωρίς αμφιβολία συνδεδεμένα με τα περισσότερα γλυκά από κάθε άλλη μεγάλη γιορτή. 

Από τις πιο απλές δίπλες, τους κουραμπιέδες να εναλλάσσονται με τα μελομακάρονα ως τον πιο απαιτητικό σοκολατένιο κορμό, τα γλυκίσματα των ημερών δεν έχουν τελειωμό. Χριστούγεννα σημαίνει γλυκές απολαύσεις και ο νικητής του δεύτερου κύκλου του MasterChef, Λάμπρος Βακιάρος, μάς προτρέπει να φτιάξουμε λαχταριστή τούρτα σοκολάτας με γκοφρέτες.

Αυτή τη χρονιά, μπορούμε να δοκιμάσουμε καινούριες γεύσεις και πρωτότυπες συνταγές που θα γλυκάνουν εσάς και τα παιδιά.

Η συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου απαιτεί 20 λεπτά προετοιμασίας.

Για όσους αγαπούν την σοκολάτα αυτή η συνταγή θα σας ενθουσιάσει.

Ας δούμε τα υλικά:

  • 120 γρ. γάλα
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 6 – 7 γκοφρέτες
  • 100 γρ. φουντούκια (καβουρδισμένα)
  • 360 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος 20% λιπαρά (στο ψυγείο)

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπεν μαρί προσθέτουμε τις σπασμένες γκοφρέτες για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει η εξωτερική επικάλυψή τους. Με μία μαρίζ ή κουτάλα ανακατεύουμε καλά και σπάμε τα μεγάλα κομμάτια. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το μείγμα της γκοφρέτα στη βάση της αποσπώμενης φόρμα 26 εκ., στην οποία έχουμε βάλει μία λαδόκολλα.

Στο ίδιο μπόλ που βάλαμε τις γκοφρέτες (για να γλιτώσουμε σκεύη) σε μπεν μαρί προσθέτουμε την κουβερτούρα και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι τα δύο υλικά να ενσωματωθούν. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά.

Προσθέτουμε τα φουντούκια σε ένα μούλτι και ξεκινάμε να τα πολτοποιούμε, έως ότου αρχίσει να γίνεται μία πάστα και τα φουντούκια να βγάζουν τα έλαιά τους για περίπου 1 λεπτό. Κάνουμε μια παύση για 2 λεπτά και στη συνέχεια ξαναχτυπάμε για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να έχουμε μια υφή όπως ένα φυστικοβούτυρο με κομματάκια.

Σε ένα κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ με χειροκίνητο μίξερ προσθέτουμε τη φυτική κρέμα και με το εξάρτημα που μοιάζει με αυγόδάρτη την χτυπάμε έως ότου αφρατέψει.

Τέλος ενσωματώνουμε τη σοκολάτα (η οποία έχει έρθει στη θερμοκρασία δωματίου) στην χτυπημένη κρέμα (στον κάδο του μίξερ) και τέλος προσθέτουμε την πάστα από τα φουντούκια. Με απαλές κινήσεις ομογενοποιούμε με μία μαρίζ ή κουτάλα. Μεταφέρουμε τη κρέμα στη φόρμα (στην οποία στη βάση βρίσκονται οι γκοφρέτες) και παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 – 3 ώρες.

Τη συνταγή πήραμε από εδώ

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours