Cheesecake με καραμελωμένα μήλα!

Το cheesecake το έχεις δοκιμάσει σε πολλές διαφορετικές εκδοχές που σου έχουμε δείξει, αλλά σίγουρα μέχρι στιγμής δεν έχεις δοκιμάσει cheesecake με καραμελωμένα μήλα. 

Θα φτιάξεις μόνος σου σπιτική καραμέλα με μήλα, θα ετοιμάσεις τη βάση και την κρέμα, θα στήσεις το cheesecake και θα νιώσεις ο καλύτερος ζαχαροπλάστης του κόσμου!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το cheesecake με καραμελωμένα μήλα:

Για τα καραμελωμένα μήλα:

  • 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 4 μεσαία μήλα κομμένα σε φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Για τη βάση:

  • 1 1/2 φλιτζάνι κράκερ ή μπισκότα της επιλογής μας
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα:

  • 3 συσκευασίες των 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 12 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 1 κουταλιά της σούπας γάλα

Πώς θα φτιάξεις το cheesecake με καραμελωμένα μήλα;

Για τα καραμελωμένα μήλα:

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σ’ ένα τηγάνι και προσθέτουμε μέσα τα μήλα.
  2. Πασπαλιζουμε με μοσχοκάρυδο και κανέλα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.
  3. Σ’ ένα μεσαίο μπολ, ανακατατεύουμε τη ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
  4. Ανακατεύουμε συνεχώς και στη συνέχεια αφαιρούμε απ’ τη φωτιά. Βγάζουμε τα μήλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  5. Επιστρέφουμε στη σάλτσα καραμέλας στο τηγάνι, την οποία μαγειρεύουμε για ακόμα 2 λεπτά. Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει κι εκείνη.

Για να φτιάξουμε τη βάση μπισκότου:

  1. Βάζουμε τα μπισκότα στο multi και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο.
  2. Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και απλώνουμε σ’ ένα ταψί, όπου έχουμε τοποθετήσει αλουμινόχαρτο.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο την κρούστα για 7 λεπτά και στη συνέχεια την αφήνουμε στην άκρη.

Για την κρέμα:

  1. Βάζουμε το τυρί κρέμα στο multi για 15 δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το γάλα, το γιαούρτι, τη βανίλια και τα μπαχαρικά.
  3. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω απ’ τη βάση μας και βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει.
  4. Όταν περάσουν 2-3 ώρες, ρίχνουμε πάνω απ’ το cheesecake τη σάλτσα καραμέλας με τα μήλα και σερβίρουμε! Μπορούμε να προσθέσουμε και ξηρούς καρπούς της επιλογής μας από πάνω.

Πηγή:ipop.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours