Μία ελαφριά, χαμηλών θερμίδων συνταγή, με μεγάλη θρεπτική αξία!

Υλικά (2 μερίδες)

  • 160 γρ. Spaghetti Ολικής Αλέσεως
  • 100 γρ. Κοτόπουλο στήθος
  • 2 Κρόκοι αυγού
  • 60 γρ. Τυρί Pecorino Romano
  • 40 γρ. Κόκκινο πιπέρι
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • Δενδρολίβανο

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία.
  2. Παράλληλα κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο τηγάνι. Το σοτάρουμε ελαφριά με λίγο ελαιόλαδο, δενδρολίβανο και το κόκκινο πιπέρι.
  3. Παράλληλα, χτυπάμε τους κρόκους αυγών με το Pecorino και δύο κουταλιές της σούπας από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά.
  4. Μόλις τα ζυμαρικά είναι al dente, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο τηγάνι με το κοτόπουλο.
  5. Τα απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τους κρόκους αυγών και μία κουταλιά της σούπας από το νερό που έβραζαν τα ζυμαρικά για μία πιο κρεμώδη σάλτσα.
  6. Ανακατεύουμε για ένα λεπτό, πασπαλίζουμε με το Pecorino και το μαύρο πιπέρι.

Διατροφικό Σχόλιο

Η κατανάλωση ζυμαρικών ολικής αλέσεως συμβάλλει σε καλύτερο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

Αυτή η διατήρηση του σακχάρου σε σταθερά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα προσδώσει ένα αίσθημα πληρότητας και κορεσμού στον οργανισμό, ενώ παράλληλα θα μειώσει τη δημιουργία λιπογένεσης, δηλαδή αποθήκευσης λίπους.

Ο συνδυασμός τους με πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, όπως αυτές του κρόκου του αυγού και του στήθους κοτόπουλου δρουν συνεργικά μειώνοντας ακόμα περισσότερο το γλυκαιμικό προφίλ του γεύματος ενώ σε εφοδιάζουν με πολύτιμα μέταλλα (σίδηρο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο), καθώς και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, πολύτιμες για την καλή εγκεφαλική και μεταβολική λειτουργία.

Πηγή:logodiatrofis.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours