Caprese πορτοκάλι από τον Στέλιο Παρλιάρο

Όλα τα αρώματα και η γεύση του αγαπημένου φρούτου του χειμώνα σε ένα παραδοσιακό ιταλικό γλυκό

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ

Υλικά

  • 400 γρ. πολτό πορτοκαλιού (από 3 πορτοκάλια περίπου)
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 6 αυγά
  • 450 γρ. αμύγδαλο λευκό τριμμένο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο κατά προτίμηση clarifier
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα  
  • πορτοκάλι γλασέ, για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα περίπου έως ότου μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα τεμαχίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα βάζουμε στο μπλέντερ με το 1/3 της ζάχαρης και φτιάχνουμε τον πολτό.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ αδειάζουμε τον πολτό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αμύγδαλο, το μπέικιν πάουντερ, το κορν φλάουερ, ανακατεύουμε καλά και μέσα σε αυτό ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο. Ομογενοποιούμε με μία μαρίζ και αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα διαμέτρου 24 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 1 ώρα.

Βήμα 3

Αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Γαρνίρουμε με πορτοκάλι γλασέ σε ροδέλες.

  • Related Posts

    Μπακαλιάρος για 25η Μαρτίου και το μυστικό του

    Ως γευστικότατη «λύση ανάγκης» για τις μεγάλες μερίδες πληθυσμού που δεν είχαν πρόσβαση στο φρέσκο ψάρι, ο παστός μπακαλιάρος καθιερώθηκε ως εθνικό/επετειακό φαγητό την ημέρα που η μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής επέτρεπε την κατανάλωση ψαριών: 25η Μαρτίου…

    Συνταγή για γαλατόπιτα σαρακοστιανή

    Αν νηστεύετε λόγω της Σαρακοστής, αλλά θέλετε να απολαύσετε ένα πεντανόστιμο γλυκό, τότε φτιάξτε γαλατόπιτα σαρακοστιανή, νηστίσιμη με γάλα καρύδας. Θα σας ικανοποιήσει απόλυτα! Υλικά για γαλατόπιτα σαρακοστιανή Ζαχαρούχο γάλα καρύδας Γαλατόπιτα Σερβίρισμα…