Υλικά (για 4-5 άτομα):
1 χταπόδι γύρω στα 2-3 κιλά
½ φλιτζ. ξύδι
2 κλωνάρια σέλινο
2 μικρά καρότα
1 μέτριο κρεμμύδι
1 κιλό πατάτες βρασμένες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
150 γρ. ελιές Καλαμών
10 κόκκους πιπέρι και λίγο τριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Μερικά φυλλαράκια μαϊντανό
1 φλιτζ. Ελαιόλαδο
Διαδικασία:
Πλένετε καλά το χταπόδι και το βάζετε σε κατσαρόλα με νερό, που να το σκεπάζει. Ρίχνετε μέσα το μισό ξύδι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τη βάζετε πάνω σε δυνατή φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το χταπόδι για 1 ½ ώρα.
Το στραγγίζετε, το ξεπλένετε και καθαρίζετε προσεκτικά τις μεμβράνες. Το βάζετε σε κατσαρόλα με καθαρό νερό. Ρίχνετε μέσα το σέλινο, τα καρότα, το κρεμμύδι, τους κόκκους πιπέρι και σιγοβράζετε το χταπόδι 1 ώρα ακόμα. Χτυπάτε το ελαιόλαδο με το υπόλοιπο ξύδι και αλατοπίπερο και περιχύνετε το χταπόδι όσο είναι ζεστό.
Το αφήνετε μέσα στη σάλτσα 24 ώρες τουλάχιστον, ανακατεύοντας από καιρό σε καιρό για να νοστιμίσει. Το βάζετε σε μία πιατέλα μαζί με τις πατάτες και γαρνίρετε με τις ελιές και τα φυλλαράκια μαϊντανού.
+ There are no comments
Add yours