Χειμωνιάτικο cheesecake με πεκαν και σάλτσα καραμέλας

Αυτό το cheesecake καραμέλας με πεκάν είναι ιδανικό όταν θέλεις ένα γλυκό τον χειμώνα. Είναι επίσης υπέροχο γιατί δεν χρειάζεται ψήσιμο και δεν έχει γλουτένη.

Υλικά

Βάση:

500 γραμμάρια μπισκότα βρώμης Digestive Βιολάντα
225 g ανάλατο βούτυρο – λιωμένο
Για την επικάλυψη:
120 g πεκάν – ψιλοκομμένο
50 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Για την γέμιση
240 ml κρέμα γάλακτος
480 γραμμάρια κρέμα τυριού
115 g ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
¼ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
¾ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Για το σερβίρισμα:
4 κουταλιές της σούπας αλατισμένη καραμέλα

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τα μπισκότα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να συνδυαστούν ομοιόμορφα.

Πάρνουμε ένα τσέρκι και πιέζουμε τη ζύμη των μπισκότων στη βάση αλλά και στα τοιχώματα. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει. Σειρά έχουν τα καραμελωμένα πεκάν, σε ένα ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει το βούτυρο και προσθέτουμε τα πεκάν. Ανακατεύουμε μαζί και ζεσταίνουμε για 4 λεπτά μέχρι να καλύψει η ζάχαρη τα πεκάν. Τοποθετούμε προσεχτικά τα πεκάν στη λαδόκολλα.

Στη συνέχεια φτιάχουμε το cheesecake. Χτυπάμε την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το τυρί κρέμας ανακατεύοντας, σειρά έχει η ζάχαρη,η βανίλια, το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ και την κανέλα ανακατεύοντας συνεχώς. Περιχύνουμε πάνω από τη βάση του μπισκότουκαι πασπαλίζουμε με τα πεκάν. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον και μόλις σερβίρουμε περιχύνουμε με την σάλτσα καραμέλας.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours