Το τσιζκέικ  ήταν ένα γλυκό δημοφιλές στην αρχαία Ελλάδα ή έστω μια πολύ κοντινή στη σημερινή εκδοχή παραλλαγή του! Στα συγγράμματα διασώζεται, ως πλακούντας, ενώ την 1η αναφορά την έχουμε, από το γιατρό Αίγιμο. Μερικά χρόνια αργότερα, ένας Ρωμαίος πολιτικός,έγραψε ότι στην εποχή του, χρησιμοποιούνταν 2 κέικ, για θρησκευτικούς σκοπούς.

Tο ένα ονομαζόταν placenta και είχε μια τραγανή ψημένη βάση, περίπου σαν τη σημερινή εκδοχή του γλυκού. Αρκετούς αιώνες αργότερα, στη Νέα Υόρκη του 19ου, εμφανίστηκε το γλύκισμα αυτό, όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μια αναζωογονητική και πολύ εύκολη συνταγή για λαχταριστό και δροσιστικό cheesecake!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το τσιζκέικ με λεμόνι είναι:

• 1 φλιτζάνι (200ml) κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά (35%), χτυπημένη μέχρι να στέκεται
• 1 κούπα (240ml) τυρί κρέμα που έχει μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου
• 35ml ζαχαρούχο εβαπορέ γάλα
• 1/2 κουταλάκι του τσαγιού υγρή βανίλια
• 1/2 κουταλάκι του τσαγιού ξύσμα λεμονιού

Επί το έργον:

1. Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει πολύ λείο.

2. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα, την υγρή βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε καλά.

3. Στην συνέχεια προσθέτετε και την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε πολύ μαλακά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

4. Βάζετε το μίγμα σε δοχείο με καπάκι που κλείνει καλά και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 8 ώρες, μέχρι να πήξει καλά.

5. Πριν το σερβίρετε το αφήνετε εκτός ψυγείου για 15 λεπτά.

Πηγή: cheeselovers.gr

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours