Υπέροχη γεύση και αρώματα σ΄ αυτή την πρωτότυπη συνταγή. Το μοσχάρι με το μανιτάρια δημιουργούν έναν δυναμικό συνδυασμό με πλούσια περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας και βιταμίνες της ομάδας Β που ενισχύουν τη μεταβολική λειτουργία, βελτιώνοντας τις βιολογικές καύσεις.
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
- Στρώνω ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας σε μια επίπεδη επιφάνεια, απλώνω εκεί τις φέτες του μοσχαριού και τις σκεπάζω με άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλας
- Χτυπάω καλά τις φέτες με έναν μπάτη (το ειδικό ξύλινο σφυράκι που χτυπάμε το κρέας) ή με έναν χονδρό πλάστη ή με ένα βαρύ γουδοχέρι, μέχρι οι φέτες να λεπτύνουν και να πλατύνουν
- Στη συνέχεια τις κόβω σε λεπτές λωρίδες φάρδους 1 εκ
- Τις βάζω σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω με τα χέρια για να καλυφθούν
- Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τις λωρίδες κρέατος για 5 – 6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα
- Τις βγάζω από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τις αφήνω σε μια πιατέλα
- Ρίχνω στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και τα σοτάρω πάντα σε δυνατή φωτιά για 4 – 5 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν ελαφρώς
- Προσθέτω τον πελτέ και συνεχίζω το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμη, μέχρι να αρχίσει να «πιάνει» στον πάτο της κατσαρόλας
- Ρίχνω πάλι στην κατσαρόλα τις λωρίδες του μοσχαριού και ανακατεύω καλά
- Σβήνω με 400 – 500 ml καυτό νερό και ξύνω τον πάτο της κατσαρόλας με την ξύλινη κουτάλα, ώστε ο καμένος πελτές να ξεκολλήσει και να διαλυθεί στο υγρό
- Μόλις το μείγμα πάρει μια βράση χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 35 – 40 λεπτά, με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει
- Ρίχνω στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, ανακατεύω καλά με την ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύω για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα
- Πασπαλίζω με την πάπρικα, αποσύρω από τη φωτιά και σερβίρω αμέσως
- Συνοδεύω με καστανό ρύζι
Πηγή: dinanikolaou.gr
+ There are no comments
Add yours