Ένας ελληνικότατος συνδυασμός all time classic! Είναι πραγματικά απίστευτο το πώς μπορεί να συνδυαστεί το χταπόδι με τη γεώδη γεύση της φάβας.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας:Εύκολο

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό φάβα
  • 1 μικρό κρεμμύδιι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο μεγάλο κομμένο σε κομμάτια
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού

Για το χταπόδι

  • 3 μεγάλα πλοκάμια
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 1 κουτ. σουπ. ξύδι
  • 1 κουτ.γλυκ. ρίγανη
  • 1 κουτ. σουπ. κάπαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζετε και ξεπλένετε τη φάβα. Την βάζετε να βράσει μαζί με το καρότο. Μόλις πάρει μια βράση την σουρώνετε, και την ξεπλένετε.

2. Προσθέτετε νερό και την αφήνετε να βράσει ξανά , μέχρι να τραβήξει όλο το νερό της. Λίγο πριν την κατεβάσετε προσθέτετε το κρεμμύδι, το λεμόνι και το ελαιόλαδο και το αλάτι.

3. Όταν η φάβα είναι ψημένη την περνάτε από τον μύλο για να γίνει αλοιφή.

4. Ωστόσο βάζετε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα και το αφήνετε σκεπασμένο με το καπάκι να σιγοβράσει για 30 λεπτά και να βγάλει τα υγρά του. Μόλις αρχίσει και στεγνώνει σβήνετε με το κρασί και το ξύδι συνεχίζοντας το βράσιμο για 20 ακόμα λεπτά. Αν είναι απαραίτητο προσθέτετε λίγο νεράκι. Μόλις μαλακώσει το χταπόδι, το κόβετε σε ροδέλες και το πασπαλίζετε με την ρίγανη.

5. Σερβίρετε την φάβα με τις ροδέλες χταποδιού από πάνω και προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο και σάλτσα από το χταπόδι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να εμπλουτίσετε το χταπόδι με πετιμέζι.

Πηγή:mirsini.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours