Το πιο ζουμερό κέικ που έχετε δοκιμάσει.
#tsoulotip: Το βούτυρο πρέπει να έχει κρυώσει ελαφρώς πριν το ρίξουμε στο μείγμα γιατί θα κόψει.
ΜΕΡΙΔΕΣ 4-6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1Ω
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5
ΥΛΙΚΑ
145 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
40 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
40 γρ. βούτυρο, λιωμένο
1 αυγό, large
¾ κ.γ. baking powder
¼ κ.γ. μαγειρική σόδα
¼ κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ηλιέλαιο
120 ml ξινόγαλο
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη:
15 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
25 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
80 ml κρέμα γάλακτος, 15%
10 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
10 γρ. μέλι
¾ κ.γ. κορν φλάουρ
Πηγή:giorgostsoulis.com
+ There are no comments
Add yours