125 γρ. βούτυρο λιωμένο
#Για τη γέμιση#
1 ½ φλ. φρέσκια αναρή αλατισμένη, λιωμένη
1 ½ φλ. φέτα, θρυμματισμένη
2 φλ. τυρί τσένταρ, χοντροτριμμένο
2 φλ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
1 χ 200 γρ κεσεδάκι γιαούρτι
¼ κουταλάκι μαγειρική σόδα
6 αβγά
3 φλ. γάλα
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Απλώστε μέσα το μισό κανταΐφι. Με το πινέλο ζαχαροπλαστικής ραντίζετε το κανταΐφι με τη μισή ποσότητα βουτύρου που σας έχει απομείνει. Ανακατεύετε τα τυριά μαζί σε ένα μπολ. Προσθέτετε το γιαούρτι, τη σόδα, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Βάζετε το μίγμα πάνω στο κανταΐφι. Ο καλύτερος τρόπος να το κατανέμετε είναι σκορπώντας το με τα χέρια σας. Καλύψτε με το υπόλοιπο κανταΐφι.
Το ραντίζετε με το πινέλο ζαχαροπλαστικής με τον υπόλοιπο βούτυρο. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κανταΐφι σε τετράγωνα κομμάτια, ώς κάτω. Εγώ το κόβω σε 8 αλλά μπορείτε να το κόψετε σε περισσότερα ή λιγότερα. Σε ένα μπολ κτυπήστε τα αβγά με το γάλα. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
Περιχύνετε το κανταΐφι με το μίγμα. Σε αυτό το στάδιο, το αφήνετε να τραβηξει 2-24 ώρες πριν το ψήσετε. Το διατηρείτε στο ψυγείο καλυμμένο με πλαστική μεμβράνη. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα. Μεταφέρετε το κανταΐφι στο φούρνο και ψήνετε για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει και να γίνει χρυσαφένιο.
Το κανταΐφι είναι καλύτερο όταν είναι ζεστό, τη μέρα που το ψήσατε. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ό,τι απομείνει δεν θα το απολαύσετε, αφού το ζεστάνετε.
Γαλάτεια Παμπορίδη
xrysessyntages.com
+ There are no comments
Add yours