Αυτή η τούρτα παγωτό bueno είναι η απόλυτη συνταγή για όλο το καλοκαίρι με την πιο αγαπημένη γεύση μικρών και μεγάλων. Γίνεται σε λίγα λεπτά και δεν μένει ούτε ψίχουλο.

Μια συνταγή του Γιάννος Βαλάνος

Υλικά τούρτα παγωτό bueno

Θα χρειαστείς
1 κονσέρβα κρέμα σαντιγί (τύπου morfat)
200 γρ ζαχαρούχο γάλα
1 εβαπορέ γάλα κρύο (400 γρ)
350 γρ πραλίνα φουντουκιού με λευκή σοκολάτα
2 μπάρες σοκολάτας bueno
1/2 συσκευασία μπισκότα πτι-μπερ

Παίρνουμε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 26 εκ. περίπου και κάνουμε μια στρώση από τα μπισκότα πτι-μπερ. Σε όποιο σημείο δεν χωράει ολόκληρο το μπισκότο , σπάτε μερικά κομμάτια και τα βάζετε στα κενά.

Με ένα μαχαίρι παίρνετε λίγη από την πραλίνα και αλείφετε σε κάθε ένα μπισκότο. Δεν αλείφετε όλο το μπισκότο, ίσα ίσα λίγο στο κέντρο και στις ενώσεις μεταξύ τους.

Για να ξεκινήσουμε την κρέμα βάζουμε το κρύο εβαπορέ σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να τριπλασιαστεί σε όγκο και να κάνει πολύ απαλές κορυφές.

Παίρνουμε ένα άλλο μπολ και βάζουμε μέσα την φυτική κρέμα (τύπου morfat) μαζί με το ζαχαρούχο και τα χτυπάμε με το μίξερ για λίγα δευτερόλεπτα.

Προσθέτουμε την πραλίνα και συνεχίζουμε το χτύπημα για να ομογενοποιηθεί.

Συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια φωτιά ενώ ταυτόχρονα ρίχνουμε μέσα στο εβαπορέ που αφρατέψαμε στην αρχή.

Αφού έχουμε χτυπήσει καλά το μείγμα με το μίξερ και έχουν ενωθεί όλα τα υλικά μεταξύ τους, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε όλο το μείγμα στην φόρμα.

Κόβουμε με ένα μαχαίρι τα bueno σε μικρα κομμάτια και τα βάζουμε διάσπαρτα στην φόρμα. Τα καλύπτουμε λίγο με το μείγμα να μπουν και πιο μέσα.

Καλύπτουμε την φόρμα με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για ένα βράδυ περίπου 6-8 ώρες να παγώσει καλά.

Διακόσμηση

Αφού βγάλουμε την τούρτα απο την κατάψυξη κάνουμε μερικές γραμμές με πραλίνα φουντουκιού ή λιωμένη σοκολάτα γάλακτος και εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε λίγο τριμμένο μπισκότο ή μπουενο.

Κόβετε σε κομμάτια και απολαμβάνετε.

Tip

Πάντα φυλάτε την τούρτα καλυμμένη με μεμβράνη.

About Post Author

You May Also Like

More From Author