Η Ντίνα Νικολάου μας φτιάχνει το απόλυτο γλύκισμα

Υλικά

  • 750 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 400 γρ. γάλα ζαχαρούχο
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος (φυτική)
  • 150 γρ. μαρμελάδα νεκταρίνι

Για το σερβίρισμα

  • ½ κουτί πουράκια σοκολάτας
  • 3-4 κουτ. σούπας γλυκό κουταλιού νεκταρίνι
  • 1-2 νεκταρίνια φρέσκα, κομμένα σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

  • Βάζω στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάω σε σφιχτή σαντιγί.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύω καλά, το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτω λίγη λίγη τη σαντιγί και ανακατεύω απαλά μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς.
  • Στρώνω μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο ή μια φαρδιά σαλατιέρα με διάφανη μεμβράνη. Αδειάζω το μισό μίγμα του παγωτού. Σκορπίζω τη μισή μαρμελάδα νεκταρίνι και ανακατεύω απαλά με ένα πηρούνι. Σκεπάζω με το υπόλοιπο μίγμα του παγωτού και την υπόλοιπη μαρμελάδα. Ανακατεύω και πάλι απαλά με ένα πηρούνι για να σκορπίσει η μαρμελάδα.
  • Βάζω τη φόρμα στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.
  • Βγάζω την τούρτα από την κατάψυξη και με τη βοήθεια της μεμβράνης αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα. Κολλάω περιμετρικά τα πουράκια σοκολάτας και καλύπτω την επιφάνεια με μαρμελάδα. Στολίζω με τα φρέσκα νεκταρίνια και σερβίρω.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours