Συνταγή για frozen yogurt: Φτιάχνεται στο λεπτό χωρίς ίχνος ζάχαρης

Συνταγή για frozen yogurt: Ο καιρός επιβάλλει δροσερές συνταγές και τι πιο απολαυστικό και παράλληλα υγιεινό από ένα σπιτικό frozen yogurt. Εμείς έχουμε τον τρόπο να φτιάξετε δύο γεύσεις, μια φράουλα και μία σοκολάτα-μπανάνα, χωρίς να έχετε στο σπίτι ειδική παγωτομηχανή και χωρίς να περιμένετε να κρυώσει το παγωτό στην κατάψυξη. Το μυστικό βρίσκεται στα φρούτα που αναμειγνύονται παγωμένα με το γιαούρτι και του δίνουν αμέσως την υφή και τη δροσιά του frozen yogurt. Επιπλέον, προσθέτουμε λίγο μέλι και αποφεύγουμε τελείως τη ζάχαρη για πιο υγιεινό αποτέλεσμα.

Είτε η συνταγή είναι παγωτό, είτε frozen yogurt, το δύσκολο στην παρασκευή του στο σπίτι είναι να πετύχει κανείς την υφή. Χωρίς την παγωτομηχανή, το αποτέλεσμα είναι συχνά δυσάρεστο, καθώς σχηματίζονται κρυσταλλάκια στη συνταγή. Αν όμως ξεκινήσετε με παγωμένα φρούτα, τότε μπορείτε να λύσετε το «αιώνιο» πρόβλημα του σπιτικού παγωτού. Μπορείτε να βρείτε και έτοιμα παγωμένα φρούτα στο σούπερ μάρκετ, για να ετοιμάσετε γρήγορα και εύκολα το frozen yogurt. Ένα άλλο μυστικό – δεν το περιλαμβάνουμε στα υλικά, αλλά ένα σφηνάκι είναι αρκετό – είναι να συμπληρώσετε λίγο αλκοόλ (κονιάκ, κάποιο αρωματικό λικέρ) που θα κρατήσει πιο κρεμώδη την υφή της παρασκευής.

Υλικά για frozen yogurt

Για τη γεύση σοκολάτα: 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες κομμένες σε φέτες, παγωμένες

120 γρ στραγγιστό γιαούρτι

2 κουταλιές κακάο σε σκόνη

2 κουταλάκια μέλι

Για τη γεύση φράουλα: 400 γρ παγωμένες φράουλες

180 γρ στραγγιστό γιαούρτι

2 κουταλάκια χυμό λεμονιού

1 κουταλιά μέλι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα ταψάκι τα φρούτα, τις φράουλες και τις μπανάνες και αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσουν για τουλάχιστον 2 ώρες

Προσθέτουμε σε δύο δόσεις σε μεγάλο επεξεργαστή τροφίμων τα υλικά. Για τη σοκολάτα, το γιαούρτι, τη μπανάνα και τα υπόλοιπα υλικά. Λιώνουμε ώσπου να πάρουμε ένα λείο ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο μέλι ακόμη (εξαρτάται από τη γλυκύτητα του φρούτου)

Κάνουμε το ίδιο και με τη φράουλα ώσπου να πάρουμε ένα ομοιόμορφο κρεμώδες αποτέλεσμα

Μπορούμε να σερβίρουμε αμέσως, καθώς τα παγωμένα φρούτα θα προσφέρουν την δροσερή γεύση και την απαλή υφή που χρειάζεται το frozen yogurt.

Αν το επιθυμούμε, μεταφέρουμε το frozen yogurt σε σκεύος που κλείνει καλά και το αποθηκεύουμε στην κατάψυξη. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου δια 10’ λεπτά πριν σερβίρουμε

About Post Author

+ There are no comments

Add yours