Σορμπέ φράουλας (χωρίς παγωτομηχανή)

Χρόνος: 1/4  ώρα + 1-2 ώρες αναμονή

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 4-5 άτομα):

500 γρ. φράουλες

2 κουταλιές περίπου μέλι

4 κουταλιές περίπου χλιαρό νερό (όσο χρειαστεί)

Εκτέλεση:

Ξεπλένετε τις φράουλες, αφαιρείτε τα κοτσανάκια τους και τις στεγνώνετε προσεχτικά με απορροφητικό χαρτί από ρολό κουζίνας. Τις κλείνετε σε πλαστική σακούλα ή σε πλαστικό κουτί και τις παγώνετε στην κατάψυξη μέχρι να στερεοποιηθούν εντελώς, για 1-2 ώρες (ή αποβραδίς). 

Βάζετε τις παγωμένες φράουλες στο μπολ του πολυμίξερ, ή σε δυνατό μίξερ και τις χτυπάτε μέχρι να γίνουν λείες- δηλαδή σορμπέ. Προσθέτετε χλιαρό νερό, μόνο όσο χρειάζεται και αν χρειάζεται για να βοηθήσετε το χτύπημα. Δοκιμάζετε τις αλεσμένες φράουλες και προσθέτετε όσο μέλι θέλετε, ανάλογα με τη γεύση σας.

Μπορείτε να σερβίρετε το σορμπέ αμέσως, ή, αν το θέλετε να είναι πιο σφικτό, το βάζετε σε τάπερ στην κατάψυξη για 1-2 ώρες. Επίσης, το μίγμα είναι ιδανικό για να μπει σε επαναχρησιμοποιούμενα φορμάκια για παγωτό σε ξυλάκια για τα παιδιά.

Σημείωση: Μπορείτε να κρατήσετε το σορμπέ στην κατάψυξη μέχρι και 1 μήνα. Όταν θα το σερβίρετε, το βγάζετε από την κατάψυξη για 10 τουλάχιστον λεπτά, για να μαλακώσει και ανακατεύετε όσο σορμπέ λιώσει με το υπόλοιπο. Η συνταγή διπλασιάζετε ή και τριπλασιάζεται εύκολα (μη βάλετε όλο το μίγμα στην κατάψυξη σε ένα τάπερ, το μοιράζετε σε 2-3).

Από Νίνα Θεοχαρίδου

xrysessyntages.com

About Post Author