Δοκιμάστε αυτήν την ασυνήθιστη συστροφή ceviche – σολομό με μάνγκο και jalapeños. Ο σολομός δεν βλέπει ποτέ ζέστη αλλά μάλλον «μαγειρεύεται» σε όξινους χυμούς. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι ένα υπέροχο μείγμα φρέσκων χυμών πορτοκαλιού, λεμονιού και ασβέστη. Αναμειγνύεται με σάλτσα σόγιας και mirin, ένα ιαπωνικό κρασί ρυζιού, έχει μια ασιατική πινελιά που συνδυάζεται τέλεια με το φρέσκο σολομό. Το κόκκινο κρεμμύδι προσθέτει τραγανή, το μάνγκο προσθέτει γλυκύτητα και τα jalapeños προσθέτουν ζέστη. Το Cilantro προσθέτει μια ωραία πινελιά φρεσκάδας.
Αυτό το ceviche έχει υπέροχη γεύση και είναι ένα τέλειο ορεκτικό που σερβίρεται με τορτίγια ή μαρμελάδα για σέσουλα. Σερβίρετε το στην επόμενη συνάντησή σας για ένα δροσιστικό και νόστιμο σνακ ή συμπεριλάβετε το ως μέρος ενός καλοκαιριού μεσημεριανού γεύματος ή δείπνου. Συνδυάστε ceviche με ένα τραγανό, φρουτώδες λευκό κρασί, όπως sauvignon blanc ή μια ελαφριά μπύρα.
Συστατικά
4 (6 ουγγιές) φιλέτα σολομού χωρίς δέρμα, κομμένα σε μικρούς κύβους
1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι (από περίπου 2 μεγάλα πορτοκάλια)
1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού (από περίπου 3 λεμόνια)
1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό ασβέστη (από περίπου 4 λάιμ)
1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
1/2 φλιτζάνι mirin
1 κόκκινο κρεμμύδι, μισό και κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μάνγκο (αποφλοιωμένο, φρούτα κομμένα από το σπόρο και σε κύβους)
2 έως 3 jalapeños σε κύβους μικρές (ανάλογα με το πόσο πικάντικο σας αρέσει το ceviche σας, αφαιρέστε τους σπόρους)
3/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα κόλιαντρου
Τσιπς τορτίγια ή πετακάκια για σερβίρισμα
Βήματα για να το κάνετε
1 Συγκεντρώστε τα συστατικά.
4. Στραγγίστε το σολομό, απορρίπτοντας τη μαρινάδα και στεγνώστε το με χαρτοπετσέτ
5. Τοποθετήστε το σε ένα καθαρό μπολ και, αν δεν το σερβίρετε αμέσως, καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και ψύξτε μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε ή έως και 1 ώρα.
7. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το σολομό.
Συμβουλές
Παρόλο που ο σολομός «μαγειρεύεται» με το χυμό εσπεριδοειδών, επειδή δεν εφαρμόζεται θερμότητα, η τροφική ασθένεια εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχία. Χρησιμοποιήστε τα πιο φρέσκα, καλύτερης ποιότητας ψάρια που μπορείτε να βρείτε για ceviche και ετοιμάστε και φάτε το το συντομότερο δυνατό. Αυτό θα μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης και θα παράγει τα πιο νόστιμα αποτελέσματα.
Για να φτιάξετε το κομμένο κρεμμύδι λίγο – λιγότερο έντονο, βυθίστε σε κρύο νερό για περίπου 30 λεπτά. Στραγγίστε καλά και στεγνώστε πριν προσθέσετε στο ceviche.
+ There are no comments
Add yours