ΥΛΙΚΑ

Για την πάστα κάρι

2-3 κλωναράκια λεμονόχορτο

1 μέτριο κρεμμύδι

1 καυτερή πιπεριά

40 γρ περίπου φρέσκο κόλιανδρο

30 γρ φρέσκο τζίντζερ

3 σκελίδες σκόρδο

1 λάιμ, ο χυμός

1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά

30 γρ πάστα ντομάτας

½ κουταλάκι κόλιαντρο ξηρό

½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι

½ κουταλάκι κουρκουμά

½ κουταλάκι κύμινο

1 κουταλιά λάδι σουσαμιού

Για τον σολομό

4-6 φιλέτα σολομό, χωρίς πέτσα και κόκαλα

2 κουταλιές λάδι καρύδας

330 ml γάλα καρύδας, KOKO Cuisine

1 κουταλιά σόγια σος

2 κουταλιές γλυκιά σάλτσα τσίλι

1 κουταλιά φυστικοβούτυρο Meridian Organic Peanut Butter

1 κουταλιά λάδι σουσαμιού

1 λάιμ

Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε όλα τα υλικά για την πάστα κάρι σε ένα μπλέντερ και αλέθετε καλά.

Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα σολομού. Τα τηγανίζετε στο λάδι καρύδας, 1 λεπτό στην κάθε πλευρά. Τα βγάζετε σε ένα πιάτο.

Βάζετε στο τηγάνι την πάστα κάρυ και σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να γίνει παχύρευστη, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε το γάλα καρύδας και ανακατεύετε.

Προσθέτετε τη σόγια σος, γλυκιά σάλτσα τσίλι, φυστικοβούτυρο και λάδι σουσαμιού.

Βάζετε πίσω το σολομό στο τηγάνι και αφήνετε 2-3 λεπτά να πάρει μια βράση.

Πριν σερβίρετε βάζετε επιπλέον χυμό λάιμ, φέτες λάιμ, κόλιαντρο και τσίλι.

Από την Γαλάτεια Παμπορίδη

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours