Το Σεμιφρέντο είναι ένα γλύκισμα με καθαρά Ιταλική καταγωγή που στην ουσία είναι ένα κρεμώδες επιδόρπιο που σερβίρεται παγωμένο.

Με την προσθήκη γιαουρτιού, μελιού και ξηρών καρπών αναβαθμίζεται η θρεπτική του αξία και αντιμετωπίζεται πια ως η Ελληνική εκδοχή του διάσημου αυτού γλυκού.

Υλικά για τη συνταγή

400 γραμμάρια γιαούρτι 2% λιπαρά
½ φλιτζάνι μέλι + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος παγωμένη
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
½ φλιτζάνι θρυμματισμένα φιστίκια ή καρύδια

Εκτέλεση

Αρχικά ανακατέψτε καλά το γιαούρτι με το μέλι μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Στο μπολ του μίξερ, χρησιμοποιώντας το εξάρτημα για σαντιγί, χτυπήστε καλά την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να σχηματίζει δύσκαμπτες κορυφές.

Διπλώστε απαλά μέσα στη σαντιγί το μίγμα γιαουρτιού/ μελιού με τη βοήθεια μας σπάτουλας.

Καλύψτε 6 φορμάκια (με ίσια πλαϊνά τοιχώματα) ή μια μακρόστενη φόρμα με πλαστικό περιτύλιγμα και αδειάστε το μίγμα ομοιόμορφα.

Ισιώστε την επιφάνειά απαλά, καλύψτε με φιλμ διαφάνειας και από πάνω και τοποθετήστε στον καταψύκτη για τουλάχιστον 4 ώρες (ιδανικά για όλο το βράδυ μέχρι να σταθεροποιηθεί το μίγμα).

Όταν είναι έτοιμο, βυθίστε τα φορμάκια ή την φόρμα για λίγα δευτερόλεπτα σε ένα μπολ με ζεστό νερό και αναστρέψτε προσεκτικά σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.

Ομαλοποιήστε την επιφάνεια, αν χρειαστεί, και σερβίρετε με μέλι και θρυμματισμένα φιστίκια ή καρύδια.

Πηγή:topontiki.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours