- 350 γρ. ρύζι αρμπόριο
- 1 κιλό γαρίδες Νο2
- 1 κρεμμύδι ολόκληρο ψιλικομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ ίνες κρόκου Κοζάνης
- 20 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 900 ml ζωμό ψαριού ή λαχανικών
- 300 ml λευκό κρασί
- 100 ml ελαιόλαδο
- 75 gr βούτυρο
- αλάτι και πιπέρι
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι μέχρι να ροδίσουν. Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τις γαρίδες κρατώντας την ουρά και το κεφάλι.
Προσθέτουμε το ρύζι στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι το λάδι να πάει παντού στο ρύζι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Ανακατεύουμε μέχρι το κρασί να απορροφηθεί,προσθέτουμε τον ζωμό σιγά, σιγά. Όταν το ρύζι αρχίζει να χυλώνει ρίχνουμε μέσα και τις γαρίδες και τον βασιλικό, δυναμώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν οι γαρίδες. Δοκιμάζουμε το ρύζι και όταν είναι al dente ρίχνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε
Πηγή:tzispot.com