Βαθμός Δυσκολίας 2
Μερίδες 4
Ώρα μαγειρέματος 3μμ-6:30μμ
Υλικά
350 γρ. ρύζι
400 γρ. αρακά
½ ποτήρι λευκό κρασί
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
60 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
5-6 φύλλα μέντα
4 κ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το μισό κρεμμύδι με το μισό ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον αρακά. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από το ζωμό και μισοβράζουμε. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε στη συνέχεια το μισό αρακά και το περνάμε στο μίξερ μαζί με τα μισά φύλλα μέντας. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε το ρύζι, το τοστάρουμε για 5 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και σιγά σιγά προσθέτουμε το ζωμό. Στη μέση της βράσης προσθέτουμε την κρέμα που έχουμε κρατήσει. Μόλις είναι έτοιμο αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί μαζί με την παρμεζάνα. Τέλος προσθέτουμε τον υπόλοιπο αρακά που είχαμε κρατήσει.
Πηγή:botrini.gr