Ριγκατόνι μπολονέζ

Φτιάξτε πεντανόστιμα ριγκατόνι μπολονέζ, το απόλυτο comfort food που λατρεύουν όλοι και απολαύστε το με την παρέα σας ή την οικογένειά σας!

Συστατικά

TIP

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Για τον κιμά

2 κ.σ. ελαιόλαδο

350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

350 γρ. κιμά χοιρινό

1 κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

1 καρότο

2 στικ σέλερι

40 γρ. πελτέ ντομάτας

100 γρ. κόκκινο κρασί

1 κύβο κότας

250 γρ. ντομάτες, τριμμένες

1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη

αλάτι

πιπέρι

1 φύλλο δάφνης

500 γρ. νερό

100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Για τα ζυμαρικά

500 γρ. ριγκατόνι

3 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο

Για το σερβίρισμα

50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένηΑποθήκευσε τα υπόλοιπα συστατικά στη λίστα για τα ψώνια σου.

Μέθοδος Εκτέλεσης

TIP

Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Για τον κιμά

Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει πολύ καλά.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα δύο είδη κιμά κόβοντάς τα σε κομματάκια με το χέρι μας, και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλερι, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. 

Σοτάρουμε για ακόμα 2-3 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για ακόμα 1-2 λεπτά.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ του.

Προσθέτουμε τον κύβο κότας, τον χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το φύλλο δάφνης και το νερό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 ώρα μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά από τον κιμά.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, μαγειρεύουμε για ακόμα 3-4 λεπτά, και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. 

Για τα ζυμαρικά 

Τοποθετούμε μια δεύτερη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό στη φωτιά να βράσει.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε 2 λεπτά λιγότερα από τις οδηγίες της συσκευασίας. 

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, κρατάμε λίγο από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά, και τα σουρώνουμε.

Μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά μέσα στην κατσαρόλα με τον κιμά και μαγειρεύουμε για ακόμα 1 λεπτό. Αν η σάλτσα είναι αρκετά πηχτή μπορούμε να προσθέσουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τον βασιλικό και ανακατεύουμε.

Για το σερβίρισμα

Πηγή:akispetretzikis.com

About Post Author